Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η συγκέντρωση των γιατρών

Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 10 π.μ. πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί της Αττικής, με αιχμή την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις». Στο πλαίσιο αυτό, οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει δυο 48ωρες απεργίες (από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή 4 Φλεβάρη). Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας έχουν κηρύξει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών απορρίπτει το σχέδιο νόμου, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας, υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Υπογραμμίζει ότι υποθηκεύει το επίπεδο υγείας των λαϊκών στρωμάτων, επιδεινώνει τους όρους και τις συνθήκες υγείας των λαϊκών στρωμάτων και τους όρους και συνθήκες εργασίας της μεγάλης πλειοψηφίας γιατρών και υγειονομικών. «Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση που δίνει το άλλοθι κοινωνικού διαλόγου με την κυβέρνηση, που επιδιώκει να καταστήσει τους γιατρούς συνενόχους», επισημαίνει.

Καλεί τους γιατρούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με πλαίσιο που να απαντά στην επίθεση της κυβέρνησης στην Υγεία και στις σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και ασθενών. Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να συνταχθεί το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα με το ταξικό κίνημα των εργαζομένων και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση ανατροπής των συγκεκριμένων πολιτικών, στην κατεύθυνση της αντιμονοπωλιακής πάλης, για ένα σύστημα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή - πληρωμή από τους εργαζόμενους, με πλήρη χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών με δυο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή 4 Φλεβάρη και τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, αποφάσισε χτες σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε γενική συνέλευση του ΠΦΣ που έχει οριστεί για την Τετάρτη 9 Φλεβάρη.

Στη χτεσινή γενική του συνέλευση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε 24ωρες απεργίες για την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, τη Δευτέρα και Τρίτη, 7 και 8 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ