Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μπλόκο στο χαράτσι στο νοσοκομείο Γρεβενών

Νέα κινητοποίηση σήμερα στα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων και Λαγκαδά

Σε συμβολική 2ωρη κατάληψη του Ταμείου των Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών προχώρησαν μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό κάλεσαν το διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου να αντιδράσει στην αύξηση, από 3 σε 5 ευρώ, του χαρατσιού που πληρώνουν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων οι ασθενείς που προσέρχονται να κάνουν εξετάσεις. Επίσης, κάλεσαν τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να μην πληρώνουν στο εξής το παράβολο εξετάσεων γιατί οι ασφαλισμένοι πληρώνουν διπλά και τριπλά για την ασφάλισή τους και επομένως οι παροχές υγείας πρέπει να παρέχονται από το κράτος προς τους πολίτες δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό προς όλους.

H συζήτηση επεκτάθηκε και στο σχεδιασμό για τη μεταφορά του νοσοκομείου Γρεβενών στη Β΄ ζώνη εφημεριών από την Γ΄ που ήταν μέχρι σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται οι εφημερίες των γιατρών που πληρώνονται από το υπουργείο Υγείας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι κλινικές στις οποίες υπηρετούν 3 γιατροί να μένουν ακάλυπτες για 9-10 ημέρες το μήνα ή θα πρέπει το νοσοκομείο με δικά του έξοδα να καλύψει τη δαπάνη των εφημεριών. Αυτή η αλλαγή αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του νοσοκομείου με ειδικευμένους γιατρούς, που υπάρχει και οδηγεί σε κλείσιμο κλινικών για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

    Μπλόκο στα ταμεία των Κέντρων Υγείας Κουφαλίων και Λαγκαδά, πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη τις 10 το πρωί οι γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πληρωμή στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία και την ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ