Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΑΜΕ
Απεργιακό κάλεσμα σε μετανάστες - πρόσφυγες

Να δώσουν τη μάχη για απόκτηση χαρτιών, για δουλειά, μεροκάματα αξιοπρέπειας, ένσημα, γιατρούς, φάρμακα, σχολεία μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, καλεί το ΠΑΜΕ τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, συμμετέχοντας στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 23 Φλεβάρη, με τα πανό τους και τα αιτήματά τους διατυπωμένα στη γλώσσα τους:

«

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε για το πολιτικό άσυλο δε λύνει το τεράστιο και σοβαρό πρόβλημα για την παραμονή σας στη χώρα μας χωρίς προβλήματα. Ενας φράχτης θα υψωθεί στα σύνορα για να συλλαμβάνουν ευκολότερα όσους προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, τις άσχημες συνθήκες ζωής. Αλλος ένας φράχτης που δεν είναι με σύρματα ή πέτρες, αλλά με σκληρή νομοθεσία, με μηχανισμούς, όπως είναι ο FRONTEX, ο στρατός, η αστυνομία, το λιμενικό σώμα, χτίζεται και υψώνεται για να γίνει η ζωή των προσφύγων και μεταναστών ακόμη πιο δύσκολη.

Τα κέντρα κράτησης αλλάζουν το όνομα σε κέντρα υποδοχής, χωρίς να αλλάζουν τη σκληρή πραγματικότητα. Εκεί μέσα θα κρατούνται για όσο καιρό θα διαρκεί η έρευνα αν θα απελαθούν ή όχι μέχρι και 12 μήνες με περιορισμό της ελευθερίας τους. Ατυπες φυλακές που θα μετατραπούν παλιά στρατόπεδα ακόμη και καράβια μέσα στη θάλασσα. Οποιος, δε, απελαύνεται δεν έχει δικαίωμα να ξαναέρθει στη χώρα μας ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για πέντε χρόνια ακόμη και με νόμιμο τρόπο, ακόμη και αν είναι ανήλικος.

Τα παράβολα αιτήσεων και ανανέωσης παραμονής διπλασιάζονται, όσοι μένουν άνεργοι και δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα εκτός από το πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της απέλασης. Οσοι έχουν δουλειά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα ρατσισμού που σκόπιμα καλλιεργούνται και βιώνουν όλα τα προβλήματα που σήμερα γονατίζουν την εργατική τάξη της χώρας μας.

Η υπομονή και υποταγή δεν ταιριάζει στην εργατική τάξη. Με τον ιδρώτα μας παράγουμε τον πλούτο που τρώνε άλλοι. Τα γεγονότα με τους απεργούς πείνας στη Νομική Σχολή έδειξαν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., φασιστικές οργανώσεις αξιοποιούν τα προβλήματα των μεταναστών για να δυναμώσουν το ρατσισμό και να αφαιρέσουν δικαιώματα και ελευθερίες από όλους μας. Εδειξαν επίσης ότι οι δυνάμεις, που εμφανίζονται ως προστάτες, από τη μια, των μεταναστών και προσφύγων και, από την άλλη, επικαλούνται τους νόμους της ΕΕ που δε χτυπάνε τις πραγματικές αιτίες που οι μετανάστες και πρόσφυγες κρατούνται σε ομηρία, εξυπηρετούν τα σχέδια όσων θέλουν να ταυτίσουν τους μετανάστες και πρόσφυγες με όλα τα προβλήματα που φορτώθηκαν οι Ελληνες εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη την Παρασκευή, 4 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β) με θέμα: «Ο αγώνας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών είναι υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για τον Μεταναστευτικό Κώδικα (2013-10-19 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τον Μεταναστευτικό Κώδικα (2013-10-19 00:00:00.0)
Μόνη απάντηση η συντονισμένη δράση (2011-02-05 00:00:00.0)
Η παύση λειτουργίας της σχολής στοχοποιεί τα θύματα! (2011-01-26 00:00:00.0)
Να ματαιωθεί το απάνθρωπο σχέδιο (2011-01-04 00:00:00.0)
Ερωτήσεις για την παροχή ασύλου και τη νομιμοποίηση μεταναστών (2010-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ