Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κήρυκες της υποταγής

«Οι προτάσεις της τρόικας, προϊόντος του χρόνου, θα γίνονται πιο σκληρές και πιο βάναυσες. Το θέμα είναι: Μπορούμε να τις αποκρούσουμε;... Μπορούμε να διώξουμε την τρόικα;... Μπορούμε να βρούμε από άλλες πηγές τα λεφτά που μας λείπουν;... Οποιος έχει πρόταση να την καταθέσει», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτης, και λίγη ώρα αργότερα σχολίασε για τις προτάσεις της Γερμανίας: «Ορισμένες από τις σκέψεις που διακινούνται για την κοινωνική προσαρμογή, προκειμένου να βγούμε από την καχεξία, αν και εξαιρετικά επώδυνες, έχουν μια βάση. Από τη στιγμή, όμως, που διαβιβάζονται ως "πρωτόκολλο παράδοσης" της ελληνικής κυριαρχίας, τις αποκρούουμε μετά βδελυγμίας».

Η κοροϊδία στο λαό πάει σύννεφο. Ο ΛΑ.Ο.Σ. συμφωνεί ως και στο τελευταίο κόμμα με την πολιτική που εφαρμόζεται. Αλλωστε, ο ίδιος κατά καιρούς έχει προτείνει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Προβάλλει ενστάσεις δήθεν επί της διαδικασίας και των χειρισμών που γίνονται, ρητορεύει περί «παράδοσης της ελληνικής κυριαρχίας», όταν γνωρίζει ότι η ευρωενωσιακή στρατηγική είναι ενιαία και κοινά συμφωνημένη απ' τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών, όταν και ο ίδιος στηρίζει αυτήν τη στρατηγική.

Και, συγχρόνως, προσπαθεί να πείσει το λαό ότι η πορεία είναι ανεπίστρεπτη και ότι καλά θα πράξει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που βιώνει. Πλανάται πλάνην οικτράν. Διέξοδος υπάρχει, όχι στα πολιτικά μέρη που κατοικοεδρεύει ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά πέρα απ' αυτά. Κι ο λαός θα τη βρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ