Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καταγγέλλουν το όργιο επιβολής κλήσεων και αφαίρεσης πινακίδων

Ζητούν προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Το όργιο επιβολής κλήσεων και αφαίρεσης πινακίδων, στο οποίο έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας. Σε σχετική ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την επιλογή η δημοτική αστυνομία να αποτελεί ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των συμβούλων του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή γιατί σε συνθήκες βίαιης επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων που ζουν και δουλεύουν στην πόλη μας, αυτή με εντολή στη Δημοτική Αστυνομία προχωράει σε ένα όργιο επιβολής κλήσεων, αφαίρεσης πινακίδων στο όνομα της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής μας. Σε λιγότερο από ένα μήνα, που ήταν σε εξέλιξη και οι δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο δήμος επέβαλε χαράτσι με πάνω από 30.000 κλήσεις και πάνω από 1.000 αφαιρέσεις πινακίδων στα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαία αυτή η προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή που θέλει τη Δημοτική Αστυνομία άλλο ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό γενικευμένης φορομπηξίας.

Η Δημοτική Αστυνομία με την παρουσία της, ως υπηρεσία του δήμου, σε δημόσιους κοινωνικούς χώρους (πάρκα, πλατείες, υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης) μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν το λαό της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι σ' αυτή τη δημοτική υπηρεσία είναι και αυτοί αντιμέτωποι με τη μείωση του εισοδήματός τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, είναι απλήρωτοι για τις υπερωρίες τους και άλλες υπηρεσίες, ενώ διαχέεται η σύνδεση της αμοιβής τους με τον όγκο των προστίμων που θα επιβάλουν (παρκάρισμα, κάπνισμα). Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζητούν προ ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση του θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ