Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Καταγγέλλει αποκλεισμό εκπροσώπων της από επιτροπή

Τον αποκλεισμό των εκπροσώπων του ΚΚΕ από την εκλογή τους στην οικονομική επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ήθελαν να επιβάλουν με κάθε τρόπο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μη διστάζοντας ακόμα και με πραξικοπηματικό τρόπο να το πετύχουν. Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 30 Γενάρη, στην επανάληψη της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης για την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής, παραμερίστηκαν όλα τα προσχήματα για δήθεν διαφορές μεταξύ των παρατάξεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων κατέληξαν σε συμφωνία μεταξύ τους να καταλάβουν όλες τις θέσεις της Οικονομικής Επιτροπής, εκτοπίζοντας πραξικοπηματικά το ΚΚΕ που δικαιούται μία θέση με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. Τη συμφωνία τους ανακοίνωσε προσωπικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης παραβιάζοντας ακόμα και το δικό τους νόμο που προβλέπει χωριστή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Τόσο φόβο είχαν - μην τύχει να εκλεγεί εκπρόσωπος του ΚΚΕ - που κατέβασαν κλειστό ψηφοδέλτιο οκτώ υποψηφίων για τις οκτώ θέσεις, για να μην έχουν διαρροές.

Την απαράδεκτη αυτή στάση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κρήτης, σημειώνοντας ότι «Η συμφωνία τους είναι μέρος της προσπάθειας να διαμορφώσουν συναινέσεις και συμμαχίες για κυβερνητικά και άλλα σχήματα «εθνικής σωτηρίας», ώστε να στηρίξουν καλύτερα την επίθεση του κεφαλαίου στα εισοδήματα και τα δικαιώματα εργαζομένων και μικρομεσαίων. Αποκαλύπτουν με αυτόν τον τρόπο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ποιον φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους να τους χαλάσουν τα σχέδια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν με τους αγώνες τους την ανάλογη απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ