Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΣΜΕΔΕ
Κινητοποίηση συγκάλυψης των προβλημάτων των μηχανικών

Σε μια επικοινωνιακού χαρακτήρα κινητοποίηση με το συμβολικό αποκλεισμό του ασφαλιστικού Ταμείου των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) προχώρησαν χτες το πρωί από κοινού οι Διοικήσεις του ΤΕΕ και του Ταμείου, επικαλούμενες τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, όπως μεγάλη ταλαιπωρία λόγω έλλειψης προσωπικού, καθυστέρηση στην απονομή σύνταξης κ.ά.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο εκπρόσωπος της «Πανεπιστημονικής» στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Γρ. Γρηγοριάδης, «η υποτιθέμενη αυτή κινητοποίηση επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία και την πολιτική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μηχανικοί τόσο στα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, όσο και στους γενικούς όρους εργασίας και άσκησης του επαγγέλματός τους. Επιπλέον, τις πελώριες ευθύνες του ΤΕΕ και της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν στυλοβάτες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ετσι, για παράδειγμα, την ίδια στιγμή που μιλούν για έλλειψη προσωπικού στο Ταμείο, αποδέχθηκαν την απόλυση των συμβασιούχων με Stage στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες της θητείας της. Συμμετείχαν ενεργά στα παιχνίδια εξαγορών και συγχωνεύσεων του τραπεζικού συστήματος επενδύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο στην τράπεζα Αττικής και την Εθνική, προτείνοντας παράλληλα τη λειτουργία του Ταμείου ως ιδιωτικού ασφαλιστικού και χρηματοπιστωτικού οργανισμού».

«Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών - επισημαίνει ο Γρ. Γρηγοριάδης - στον αντίποδα όλων αυτών τονίζει ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων μηχανικών στην επίθεση που συστηματικά δέχονται στο δικαίωμα στη δουλειά, στη σύνταξη, στο επάγγελμα, να στραφεί ενάντια στον πραγματικό ένοχο. Την πολιτική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης. Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και να συσπειρωθούν στις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της Πανεπιστημονικής, στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Με προοπτική έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, όπου ο ρόλος του επιστήμονα θα είναι προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ