Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αποφασιστικά αύριο στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στην έκθεση «Ζωοτέχνικα»

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στα Φάρσαλα
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στα Φάρσαλα
Αγωνιστικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη δίνουν αύριο οι μαχόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί να γίνει στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την έκθεση «Ζωοτέχνικα». Τα μέλη της ΠΑΣΥ στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη ώστε να υπάρχει μαζική αγωνιστική παρουσία των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Στη «Ζωοτέχνικα» κατέφθασε από χτες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις εξαπάτησης των αγροτών και κτηνοτρόφων και να ενισχύσει το κλίμα κατά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η μικρομεσαία αγροτιά όμως έχει χορτάσει από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η πολιτική της ΕΕ, της τρόικας, του μνημονίου έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο, όσο εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα.

Αναφερόμενος στο αυριανό συλλαλητήριο, ο Στέργιος Νικητόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Εμμανουήλ Παπά στο Νομό Σερρών, δήλωσε στον «Ρ» τα εξής:

«Η μαζική συμμετοχή της αγροτιάς στο αυριανό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη είναι μονόδρομος στον αγώνα της για ένα καλύτερο αύριο, τη στιγμή μάλιστα που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς και των συμμάχων της θα δοθεί λύση. Οι αγρότες των Σερρών θα συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό συλλαλητήριο, ενώνοντας τις προσδοκίες τους με αυτές των αγροτών όλης της Ελλάδας.

Θέλουμε να αναδείξουμε πέρα των άλλων και το ζήτημα της πώλησης των κρατικο-συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ζητάμε τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με χαρακτήρα κοινωνικό και με τιμές στο τεύτλο που να ανταποκρίνονται στα έξοδα παραγωγής και ενός ικανοποιητικού εισοδήματος για τους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ