Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Είναι η χαριστική βολή

Οι παρεμβάσεις εκπροσώπων των φορέων

Χαιρετισμό εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυνε ο Δ. Κουμπούρης, σημειώνοντας ότι καθημερινά η κατάσταση για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, το φτωχό αγρότη, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνεται. Πρόσθεσε πως η λεγόμενη «απελευθέρωση» της αγοράς, που όλα τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκε, παρά τα όσα ισχυρίζονταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν μείωσε τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών για τους εργαζόμενους. Ετσι και τώρα - συνέχισε - πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η «απελευθέρωση» των «κλειστών επαγγελμάτων» έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή, να καταστρέψει μαζικά τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ενώ ταυτόχρονα θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, πρόσθεσε, η απεργιακή μάχη της 23ης Φλεβάρη γι' αυτό πρέπει καθημερινά να δίνουμε τη μάχη από κάθε μετερίζι για την επιτυχία της.

Στην ανεργία των νέων πτυχιούχων και στην επιδείνωση των μισθολογικών και γενικότερων εργασιακών δικαιωμάτων όσων από αυτούς βρίσκουν εργασιακή διέξοδο, αναφέρθηκε ο Σ. Συμεών, εκ μέρους του ΜΑΣ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς του κλάδου μας, ότι απέναντί μας έχουμε τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και τα καρτέλ του χώρου, υπογράμμισε ο Ηλ. Τσιμπουκάκης, εκ μέρους της ΕΣΑΚ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Ενώ πρόσθεσε πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μάχη και με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού που δραστηριοποιούνται στο χώρο και οι οποίες έχουν ως βασικό τους σύνθημα, ότι οι «μηχανικοί δεν είναι κλειστό επάγγελμα» ώστε να εξαιρεθούν από το νομοσχέδιο, αθωώνοντας έτσι την ουσία των κυβερνητικών επιδιώξεων.

Οι μεγάλες εταιρείες των ταξί, που σύντομα θα συσταθούν, είναι έτοιμες να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα του αυτοαπασχολούμενου αυτοκινητιστή, είπε ο Σπ. Κύρκος. Στην ανάγκη ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, για τη σύγκρουση με τα μονοπώλια μέχρι το επίπεδο διεκδίκησης της εξουσίας αναφέρθηκε ο Β. Μαμάης, συνδικαλιστής στην Ομοσπονδία Βιοτεχνών Ξύλου.

Για τις συνέπειες των κυβερνητικών μέτρων στους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και μηχανικούς, μίλησαν οι Κατ. Γεράκη και Ν. Μακρόπουλος, εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» και της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης, κλείνοντας τις εργασίες της σύσκεψης, χαρακτήρισε χρήσιμη την κουβέντα που προηγήθηκε και που μπορεί και πρέπει να εξοπλίσει με επιχειρήματα για τη συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε κλάδο. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εντείνουν τους ρυθμούς καθημερινά για την επιτυχία της απεργίας της 23ης Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ