Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κοροϊδεύει τους αγρότες!

Πραγματοποίησαν σύσκεψη αγροτικών φορέων χωρίς... εκπροσώπους των αγροτών

Για επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των μικρομεσαίων αγροτών καταγγέλλει την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Γραμματεία Λάρισας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη σύσκεψη «αγροτικών φορέων», που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και στην οποία δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια «φιέστα» που στήθηκε για να προβληθούν οι θέσεις υπέρ της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, που βλάπτει και ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων μεγαλοαγροτών και των εμποροβιομηχάνων.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η συζήτηση που έγινε στη σύσκεψη "αγροτικών φορέων", την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας - να σημειώσουμε ότι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων - στράφηκε γύρω από την "επιχειρηματική ικανότητα" και τις "μπίζνες" που πρέπει να αναπτύξουν οι αγρότες, για "να βγουν δυναμικά και με αυτοπεποίθηση στις αγορές", ώστε "να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να κυριαρχήσουν". Μάλιστα, ο κ. Αγοραστός υποσχέθηκε πως θα αναπτύξει δράση για να φτάσουν τα ντόπια αγροτικά προϊόντα στο ράφι των 800 περίπου Σούπερ Μάρκετ της Θεσσαλίας.

Ομως, σε ποιους απευθύνεται ο περιφερειάρχης, καλώντας τους να κάνουν "μπίζνες" για να "τα 'κονομήσουν χοντρά";

Στους αιγοπροβατοτρόφους που, λόγω "ελεύθερης αγοράς", αναγκάζονται να πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους στους εμπόρους, (το κατσικάκι και το αρνάκι στα 4 ευρώ/κιλό);

Στους τευτλοπαραγωγούς, τους καπνοπαραγωγούς, τους βαμβακοπαραγωγούς, τους μηλοπαραγωγούς και τους άλλους μικρομεσαίους παραγωγούς, που η ΚΑΠ τους εμποδίζει να παράγουν και τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα;

Μάλλον, θα έχει στο μυαλό του κάποιους άλλους, οι οποίοι, πράγματι, μπορούν να κάνουν "μπίζνες" και να λειτουργήσουν ως "επιχειρηματίες". Είναι λίγοι μεγαλοαγρότες και αγροτοβιομήχανοι, που έχουν, ήδη, πάρει στα χέρια τους μεγάλο μερίδιο της παραγωγής και θέλουν να την πάρουν όλη, βγάζοντας από τη μέση όλους τους μικρομεσαίους αγρότες».

Στημένη «φιέστα»

Και συνεχίζει: «Είναι φανερό, λοιπόν, ότι στημένες "φιέστες" σαν κι αυτή που οργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προπαγάνδιση των "ευκαιριών" που, τάχα, δίνονται στους αγρότες, στο πλαίσιο της ΚΑΠ και της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των 75.000 αγροτικών νοικοκυριών της Θεσσαλίας.

Είναι ενταγμένες στη γενικότερη προσπάθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της εξουσίας ν' αποκοιμίσουν, με διάφορα παραμύθια, το λαό, ώστε να μην αντιδράσει, αγωνιστικά και πολιτικά, για όσα του φορτώνει η οικονομική κρίση και του επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, επισημαίνει: «Οι πολιτικές στον αγροτικό τομέα είναι πολύ συγκεκριμένες και έχουν να κάνουν με επιλογές εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων.

Αυτό κάνει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αυτό κάνουν οι κυβερνήσεις, γι' αυτό και χρόνια τώρα το συνεπές αγροτικό κίνημα έδινε και δίνει μάχες στα οδοστρώματα των εθνικών οδών, στα μπλόκα και αλλού, με καθαρό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο, που στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια, στην ΚΑΠ της ΕΕ και την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων.

Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να συσπειρωθεί γύρω από την ΠΑΣΥ και τις Ομοσπονδίες, δυναμώνοντας το αντιμονοπωλιακό μέτωπο μέσα στους αγρότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιέστα εξωραϊσμού της ΚΑΠ (2011-11-04 00:00:00.0)
Φιέστα για το Αγροτικό (2010-09-28 00:00:00.0)
Μέτωπο πάλης ενάντια στην πολιτική που χτυπά και την αγροτιά (2010-08-10 00:00:00.0)
Να μην πληρώσει η αγροτιά τα σπασμένα (2009-05-21 00:00:00.0)
Χωρίς μικρομεσαίους αγρότες (2008-04-01 00:00:00.0)
Απλήρωτοι πολλοί καλαμποκοπαραγωγοί! (2005-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ