Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Με τη «βούλα» του ΣτΕ στους ιδιώτες

Με τη «βούλα» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια (!) του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με τέσσερις αποφάσεις του έδωσε το ΟΚ για να παραχωρηθεί στην εταιρεία "LamdaDevelopment" το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης που χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ετσι, μετά την παραχώρηση της ολυμπιακής εγκατάστασης Μπάντμιντον στο Γουδί και της Σλάλομ στο Ελληνικό, άλλο ένα Ολυμπιακό κέντρο περνάει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ αρκετές άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία για παραχώρηση σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2006 υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ της δημόσιας εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» και της εταιρείας «Lamda - Δομή», ώστε τα 53.835 τ.μ. του κτιρίου να μετατραπούν σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου «υιοθέτησε» τις απόψεις της «LamdaDevelopment» και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και συλλόγων του Αμαρουσίου, κρίνοντας ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ