Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αγρια επίθεση σε καταλύματα μεταναστών

Αγρια επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών γης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή των Μολάων, σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί μετανάστες. Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μολάων και ένας εξ αυτών κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, καθώς χτυπήθηκε βίαια με σιδεροσωλήνα στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου 40 ατόμων με οργανωμένο τρόπο εισέβαλε σε τρία καταλύματα μεταναστών στους Μολάους, σε δύο καταλύματα στο χωριό Πάκια και σε ένα κατάλυμα στο χωριό Συκιά και κρατώντας ρόπαλα, στειλιάρια, σιδεροσωλήνες ξυλοκόπησαν αδιακρίτως όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους. Οι μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι μαροκινής καταγωγής, εργάζονται τώρα, κυρίως, στη συγκομιδή εσπεριδοειδών, ελιάς και διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Η αφορμή αυτής της ρατσιστικής επίθεσης δόθηκε από δύο περιστατικά, τα οποία συνέβησαν την περασμένη Τρίτη και αποδίδονται σε μετανάστες, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αναφορά ή κάποια καταγγελία για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα, λοιπόν, με μαρτυρίες κάποιων κατοίκων της περιοχής, δύο μετανάστες φέρονται να έκλεψαν μια τσάντα από μια δασκάλα και λίγο αργότερα κάποιοι άλλοι ...μετανάστες παραβίασαν την πόρτα μιας εκκλησίας και της προξένησαν σοβαρές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ