Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Οι ωραιότερες υδατογραφίες

Από την Εφημερίδα τα «Νέα της Τέχνης» διαβάζουμε ένα άρθρο, που το υπογράφει η κυρία Νάταλη Σάκκουλα, σχετικά με έναν αγαπημένο μας ζωγράφο, τον Γουίλιαμ Τέρνερ. «Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από το θάνατο του Βρετανού καλλιτέχνη, Joseph Mallord William Turner η Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών διοργάνωσε μια σημαντική έκθεση με τον τίτλο TURNER The Great Watercolours

Η έκθεση μέσα από περισσότερα από 100 έργα του, αποτελεί ένα πανόραμα ολοκληρωμένων υδατογραφιών του καλλιτέχνη, πολλές από τις οποίες ανταγωνίζονται σε τελειότητα το αισθητικό αποτέλεσα των λαδιών, τόσο στην ευρύτητα όσο και στον πλούτο τον λεπτομερειών »

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φλεβάρη του 2001. Εάν για οποιοδήποτε λόγο βρεθείτε κατά Αγγλία μεριά...( Ποτέ δεν ξέρεις), μην αμελήσετε να επισκεφτείτε αυτή την ενδιαφέρουσα έκθεση. Οσοι δε γνωρίζετε το έργο του Τέρνερ θα εκπλαγείτε και θα μαγευτείτε από την ομορφιά των τοπίων και λεπτών αποχρώσεων, όσοι τον γνωρίζετε και τον αγαπάτε με αυτή την ευκαιρία θα τον γνωρίσετε και θα τον αγαπήσετε περισσότερο. Θα πρέπει ίσως να σημειώσουμε μερικά βιογραφικά στοιχεία του Γουίλιαμ Τέρνερ ( 1775-1851), του μεγαλύτερου τοπιογράφου της Αγγλίας κατά το α' μισό του 19ου αιώνα. Ηταν γιος φτωχού κουρέα. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και από πολύ νωρίς φανέρωσε το ταλέντο του. Σε ηλικία 14 χρόνων έγινε δεκτός στη Σχολή της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου. Ρομαντικός του φωτός και του χρώματος περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Τέρνερ έδωσε στα έργα του τη μορφοποίηση των μεταβολών του ατμοσφαιρικού κλίματος. Το έργο του Τέρνερ παραμένει αξιοσημείωτο τόσο από τους ειδικούς όσο και από το ευρύ κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ