Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στάσεις εργασίας σήμερα σε όλα τα Μέσα

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που χτυπά εργασιακά δικαιώματα και τα δικαιώματα του λαού στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει το κυνήγι των αγώνων, σέρνοντας στα δικαστήρια ξανά σωματεία από το χώρο των συγκοινωνιών προσπαθώντας να φοβίσει τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό, στο τραμ, στον ηλεκτρικό και τα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ. Στα λεωφορεία οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 π.μ. έως 3.30 μ.μ. Επίσης οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στάση εργασίας την ίδια ώρα θα κάνουν και στις 11 Φλεβάρη, ενώ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, νέα στάση εργασίας την επομένη και γενική συνέλευση.

Χθες η κυβέρνηση πήγε στα δικαστήρια τους οδηγούς στο τραμ για τη σημερινή κινητοποίηση. Το δικαστήριο χαρακτήρισε την κινητοποίηση παράνομη, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι θα την πραγματοποιήσουν. Ακόμα, στο δικαστήριο πήγαν και τη χθεσινή στάση εργασίας των εργαζομένων στον ηλεκτρικό. Μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου. Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των χθεσινών στάσεων εργασίας συνδικαλιστές σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας έκτισαν την πόρτα του γραφείου του διευθύνοντα συμβούλου στο μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ