Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «OLYMPIC ROYAL»
Ξεκίνησαν επίσχεση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους

Τρεις μήνες χρωστάει η εργοδοσία

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε, από προχτές το πρωί, σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «OLYMPIC ROYAL», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Η εργοδοσία χρωστάει ήδη τρεις μήνες - και σε ορισμένους τέσσερις - στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Η εργοδοσία μόνιμα καθυστερεί, επί χρόνια, τις πληρωμές των εργαζομένων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, ενώ χρωστάει και σε «έξτρα» προσωπικό (σ.σ.: εργαζόμενους που προσλαμβάνει για ένα διάστημα με περισσότερη «κίνηση» στο ξενοδοχείο, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό).

Μπροστάρης είναι η επιτροπή εργαζομένων του ξενοδοχείου, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, οργανώνοντας τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στο ξενοδοχείο. Ο Νίκος, μάγειρας και μέλος της επιτροπής των εργαζομένων, δήλωσε στον «Ρ» πως «αυτή η ιστορία (σ.σ.: με την απλήρωτη εργασία) είναι πολλά χρόνια τώρα. Συνεχίζεται τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια. Προχωράμε, με τη βοήθεια του Συνδικάτου, να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας». Στο ξενοδοχείο δε λειτούργησαν μια σειρά από νευραλγικούς τομείς, όπως η κουζίνα, η αποθήκη, δε δούλεψαν σερβιτόροι, καθαρίστριες κλπ.

Η εργοδοσία, κάτω απ' την πίεση των εργαζομένων, αναγκάστηκε να συναντηθεί μαζί τους. Εκεί η εργοδοσία επιχείρησε να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», λέγοντας πως θα πληρωθούν το Νοέμβρη και από εκεί και πέρα σταδιακά θα αρχίσουν να μπαίνουν τα χρήματα και για τους υπόλοιπους μήνες, σταδιακά και ανάλογα με τα έσοδα. Για άλλη μια φορά, η εργοδοσία επικαλέστηκε την κρίση και είπε πως μόνο κατά το Μάη - Ιούνη θα μπορέσει να καλυφθεί το «κενό» των δύο μηνών. Ασφαλώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό απ' τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν έρθει σε απελπιστική κατάσταση και αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση. Η εργοδοσία επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως συνεχίζουν τον αγώνα τους και αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο, μαζί με τη σωματειακή επιτροπή, πραγματοποιούν συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, γραμματέας του Συνδικάτου, μιλώντας στον «Ρ» τόνισε: «Η πραγματική δύναμη των εργαζομένων σήμερα είναι ότι συγκεντρώθηκαν όλοι, εδώ, στο ξενοδοχείο, καθώς και η απόφασή τους να παλέψουν το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων μαζί με την ανυποχώρητη στάση τους από εδώ και πέρα. Με απόφασή τους θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη και στην απεργία στις 23. Εχουν αντιληφθεί ότι δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά πολλά ξενοδοχεία, πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν απλήρωτους εργαζόμενους. Ολοι αυτοί πρέπει να συναντηθούν στο δρόμο του αγώνα, σε κοινή δράση με άλλους κλάδους, για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ