Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νομοθετούν το «δεν πληρώνω» για τους καπιταλιστές

Νέες τρανταχτές φοροελαφρύνσεις και άλλα «δοσίματα» στην ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή.

Οι εφοπλιστές δεν πρόκειται να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή ούτε καν για την ακίνητη περιουσία που εμφανίζουν στις διαβόητες οφσόρ, στις εταιρείες με έδρα σε κάποιον από τους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας. Ο συγκεκριμένος φόρος καταργείται με το εξοργιστικό επιχείρημα, τάχα, για την «αντιμετώπιση της ...ύφεσης στην ελληνική ναυτιλία».

Συνολικά για το κεφάλαιο βάζουν μπροστά την παραπέρα μείωση των συντελεστών τόσο για τα εμφανιζόμενα ως αδιανέμητα κέρδη όσο και για τα μερίσματα των μεγαλομετόχων τους. Ειδικά προνόμια και ακόμη λιγότερους φόρους χαρίζουν επίσης και στα «εδώ» παραρτήματα και τις θυγατρικές των πολυεθνικών. Το «δεν πληρώνω» είναι η επίσημα θεσμοθετημένη πρακτική αποκλειστικά και μόνον για τις μερίδες, για τα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου. Τα νέα χαρίσματα στο κεφάλαιο φορτώνονται ξανά στο λαό, «αμπαλάρονται» στα νέα «πακέτα», όπως αυτά που σήμερα ετοιμάζουν σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ