Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Ενίσχυση και κλιμάκωση της ταξικής πάλης για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, πάλη ώστε ο εργαζόμενος λαός να καρπωθεί τον πλούτο που παράγει. Αυτή η μόνη ρεαλιστική και αποτελεσματική για το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του προοπτική απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, των κομμάτων και των δυνάμεών του επιβεβαιώθηκε στο 30ό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (ΕΚΑ) με την υπερψήφιση και ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων στις αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση.

Αυτήν την προοπτική των αγώνων, της ρήξης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκπροσώπους της, της διεκδίκησης του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος πρόβαλαν οι εργαζόμενοι του Αγρινίου, που επανεξέλεξαν σε πρώτη δύναμη την «Εργατική Ενότητα». Στις εκλογές, η «Εργατική Ενότητα» σε σύνολο 68 αντιπροσώπων έλαβε 45 ψήφους (από 38) και λαμβάνει 10 έδρες (από 9) στο νέο 15μελές ΔΣ, επανεκλέγοντας παράλληλα και τους 2 αντιπροσώπους που αναλογούν για τη ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 16 ψήφους και διατηρεί τις 4 έδρες, η ΔΑΚΕ 6 ψήφους και εκλέγει 1 από 2 εκπροσώπους που είχε στην προηγούμενη διοίκηση και μια ψήφο έλαβε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Στις εργασίες του συνεδρίου που προηγήθηκαν υπερψηφίστηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης που παρουσιάστηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΚΑ Κώστα Μαριώρη. Πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ και εγκρίθηκαν ψηφίσματα για τους μετανάστες, το Αιγαίο και συμπαράστασης στους εργαζόμενους σε ιδιωτική κλινική που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καταβολή των δεδουλευμένων. Από τις τοποθετήσεις καταδείχθηκε η πλούσια και πολύμορφη δράση που ανέπτυξε το ΕΚΑ να μην πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης οι εργαζόμενοι. Οργανώθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια με οδηγό το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Πρωτοστάτησε και συμπαρατάχθηκε μαζί με τους εργαζόμενους στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία όπως στο εργοστάσιο κεραμοποιίας «ΚΑΤΣΙΚΗ», στους εργαζόμενους των σφαγείων Αγρινίου, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στα κατασκευαστικά έργα κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ