Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Στην πρώτη γραμμή οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία Συντάγματος και έκαναν πορεία έως το Μέγαρο Μαξίμου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και η Σοφία Καραγάτση από το ΜΑΣ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, μαζί και συνταξιούχοι, για τουλάχιστον δύο ώρες, διεμήνυσαν σε κυβέρνηση - αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί ότι «δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ ούτε αύριο! Θα περάσουμε, ο δρόμος θα ανοίξει, θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου». Κάτω από την επιμονή τους, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανοίξει το δρόμο και παράλληλα να συναντηθούν οι πρόεδροι των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή.

Στη συνάντηση, οι πρόεδροι των συνταξιούχων διαμαρτυρήθηκαν συνολικά για τις αντεργατικές πολιτικές, ζήτησαν να ανακληθούν οι αποφάσεις που καταργούν τις 59 υπηρεσίες του Οργανισμού που οδηγούν σε παραπέρα συρρίκνωση και διάλυση του ΙΚΑ, απαίτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία. Ο Γ. Πεταλωτής είπε μόνο ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να δεχθεί τους συνταξιούχους σε συνάντηση για να συζητήσουν αυτά τα ζητήματα. Μετά τη συνάντηση, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι «για μας ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη».

Τσακίζουν την περίθαλψη

Λίγο νωρίτερα, ο Δ. Κουμπούρης, μιλώντας στην παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Συντάγματος, τόνισε ότι οι συνταξιουχικές οργανώσεις δίνουν μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, «δυναμώνουμε τον αγώνα μας με την εργατική τάξη, με το εργατικό - ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική». Και πρόσθεσε: «Τσάκισαν τα δικαιώματά μας, τις συντάξεις μας, το δώρο, τις πενιχρές μας αποδοχές και τώρα προχωρούν κι άλλο τσακίζοντας την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Λέκκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Γιάννης Ζώης πρόεδρος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Διονύσης Γιαννούλης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΣΕ και ο Χαράλαμπος Στούνος, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΤΑ.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ηλ. Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ