Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αοριστολογίες για την αποζημίωση των ζημιών

Με αοριστολογίες απάντησε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη για τις αποζημιώσεις των παραγωγών κηπευτικών στο Δήμο Σελίνου, που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές εξαιτίας έντονης χαλαζόπτωσης στις 24 του Γενάρη.

Ο Κ. Σκανδαλίδης αν και παραδέχθηκε ότι «αυτή η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα καταστροφική» ανέφερε ότι «θα ενταχθούν οι ζημιές παγίου κεφαλαίου σε πρόγραμμα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων που θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση του προγράμματος και οπωσδήποτε μετά την επιβεβαίωση αποκατάστασης των ζημιών».

Ανταπαντώντας ο Ν. Μωραΐτης, ζήτησε αποζημίωση στο 100% του κεφαλαίου λέγοντας πως «βρίσκονται σε αναβρασμό οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών και πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο, γιατί δε δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κομμάτι της αποζημίωσης στο κεφάλαιο. Λέτε ότι θα πάρετε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ομως, αυτοί οι παραγωγοί που έχουν υποστεί τις ζημιές δεν μπορούν να περιμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα...».

Ο Ν. Μωραΐτης αναφέρθηκε πάντως και στην προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων με αφορμή την απαγόρευση συναθροίσεων στις Σέρρες μιλώντας για «προσπάθεια τρομοκράτησης της φτωχομεσαίας αγροτιάς και ποινικοποίηση των αγώνων. Εσείς και η Νέα Δημοκρατία έχετε τη γνωστή τακτική εδώ και χρόνια με τα αγροτοδικεία, με τις επιχειρήσεις "βουλκανιζατέρ". Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι δεν πρόκειται με τέτοιες ενέργειες να κάμψετε το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών». Σχολιάζοντας ο Κ. Σκανδαλίδης αρκέστηκε στο να πάρει αποστάσεις από το γεγονός λέγοντας ότι «εγώ δεν υπήρξα ποτέ χωροφύλακας και δεν έχω δώσει ποτέ εντολή να υπάρξει οποιαδήποτε αυταρχική ή άλλη συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που κινητοποιούνται για αιτήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ