Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
Απροκάλυπτος κυβερνητικός εμπαιγμός

Με απροσχημάτιστο εμπαιγμό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται τώρα ότι θα ...ελέγξει μεγαλοκαταθέτες για τα κεφάλαια που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Τη δήθεν προσπάθεια διαφημίζουν μετά τηναποκάλυψη για τη φυγή ποσών ύψους 600 δισ. ευρώ που σήμερα βρίσκονται στην Ελβετία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει και στην ρύθμιση για το λεγόμενο «επαναπατρισμό κεφαλαίων» με την οποία και αντί ευτελούς «αντιτίμου» τους εκχωρούσε καραμπινάτη φορολογική αμνηστία. Η προκλητικά ευνοϊκή ρύθμιση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς η δράκα με τους πλουτοκράτες δεν είχε ούτε και έχει λόγους ανησυχίας. Κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε χτες ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών θα ελεχθούν εμβάσματα που μέσω τραπεζών μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Τις προάλλες υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας και προς άρση κάθε πιθανής «παρεξήγησης δήλωνε ότι δε συντρέχει θέμα άρσης του τραπεζικού απορρήτου, αλλά είσπραξης ενός ορισμένου ποσού από την Ελβετία «προκειμένου να διατηρηθεί η ανωνυμία των καταθετών»...

  • Κινδύνους μαζικής απόσυρσης καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα και σημαντική αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, βλέπει ο επικεφαλής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον τραπεζίτη, η χρεοκοπία με τη μορφή κουρέματος των κρατικών ομολόγων θα απέδιδε ελάχιστα στα ποσά που θα πάνε για τους τόκους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ