Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ολοι στον αγώνα στις 23 του Φλεβάρη

Ολο και περισσότερες οργανώσεις συντάσσονται με την ΠΑΣΕΒΕ και καλούν σε κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις 23 του Φλεβάρη

Πληθαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων που, ανταποκρινόμενες στην επιταγή των καιρών, αλλά και στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) δηλώνουν την συμμετοχή τους και καλούν τα μέλη τους στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 του Φλεβάρη. Με κεντρικό σύνθημα «κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μη μας τα κλείσουν για πάντα», η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί, τονίζοντας: «Ο,τι μπορούσες να κάνεις μόνος σου, για να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα ικανό να θρέψει την οικογένειά σου, το έκανες. Δεν υπάρχει προοπτική αν μείνεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού σου. Ολοι στο δρόμο του Αγώνα!!! Στο δίκαιο αγώνα που επιτάσσει η αξιοπρέπειά μας για μια ανθρώπινη ζωή για μας και τις οικογένειές μας.

Ολοι μαζί. Με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Με όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας απάνθρωπης πολιτικής. Κανένας νόμος, καμιά υπουργική απόφαση και καμιά εξουσία δεν μπορεί να σταθεί, να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την καθολική αντίδραση των θυμάτων της. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ. Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011. Απεργούμε. Ολοι στην Ομόνοια 11 το πρωί. Για να βάλουμε φραγμό στα νέα μέτρα και στην απάνθρωπη πολιτική τους».

Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, με κλείσιμο των μαγαζιών, μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, αλλά και ενεργοποίηση των σωματείων ώστε το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει όσο γίνεται σε περισσότερο κόσμο, αποφάσισε προχτές η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

«Τετάρτη 23 του Φλεβάρη κλείνουμε τα μαγαζιά», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), στη βάση της απόφασης που έλαβε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «η κυβέρνηση και το ΔΝΤ κάθε μέρα, μήνα, δίμηνο και τρίμηνο, παίρνουν νέα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή και τη δουλειά μας. Την αδυναμία να πληρώσουμε με το νέο φορολογικό, την κάνουν ποινικό αδίκημα και στήνουν γκιλοτίνες». Και προσθέτει: «Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα. Την ίδια ώρα, τους πλούσιους τους ταΐζουν κι άλλο. Δίνουν δισ. στις τράπεζες, μειώνουν τη φορολογία των μεγάλων, κάνουν αβάντες στα μεγαλοκαταστήματα, στις υπεραγορές και τα γιγάντια εμπορικά κέντρα. Κλείνουν κεντρικές συμφωνίες και παραδίδουν το λιανικό εμπόριο στους Κινέζους και τους πλανόδιους. Την ατομική και μικρή ελληνική επιχείρηση έχουν στόχο και θέλουν να κλείσουν».

Ανάλογα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «έστω και τώρα είναι ανάγκη να συντονιστεί η δράση και η αντίδραση για τα κοινά προβλήματα και τα κλαδικά ζητήματα που βγάζουν τους συναδέλφους εκτός δουλειάς». Και προσθέτει: «Οι νόμοι ανατρέπονται στους δρόμους με αγώνα. Την Τετάρτη 23-2-2011, ας ενωθούμε όλοι μαζί για καθολική πανδημοτική απεργία όλων των κλάδων των ΕΒΕ μαζί με όλους τους εργαζομένους για τα κοινά προβλήματα, και τα ειδικά και τα κλαδικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί τους μικρούς ΕΒΕ να «κατεβάσουν ρολά» (2013-02-17 00:00:00.0)
Δίμηνη καμπάνια πολλαπλών στόχων (2011-03-22 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στη μάχη της απεργίας (2011-02-17 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στις 23 του Φλεβάρη (2011-02-15 00:00:00.0)
Πικετοφορίες σε δρόμους και γειτονιές (2011-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ