Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Η αλαζονεία του κεφαλαίου

Είναι πράγματι κυβερνητικοί πολιτικοί της αλαζονικής σχολής. Απέδειξαν ότι ακόμη και σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας μπορούν να μεθοδεύσουν συμπεριφορές που παραπέμπουν στην αλαζονεία. Βουλή των Ελλήνων 4-2-2011. Συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε εμπόρευμα. Κεντρικός θιασώτης ο καθ' ύλην υπουργός κ. Λοβέρδος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ανέλαβε εργολαβικά τη συντριβή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων αρχικά στην ασφάλιση στο υπουργείο Εργασίας και τώρα στο υπουργείο Υγείας. Είναι ο άνθρωπος που επιβεβαίωσε πρακτικά την ηθική διαφορά μεταξύ του συνταγματολόγου και του επιστήμονα. Αξιος ο ρόλος του ως εκφραστή της αντιδραστικής ελίτ για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο περί Υγείας αφού άκουσε τις ερωτήσεις των βουλευτών τράβηξε ένα σαραντάλεπτο λογίδριο της κασέτας ως συνηθίζει και έφυγε. Αφησε τους εισηγητές των κομμάτων σύξυλους να κάνουν τις εισηγήσεις τους μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει κουτοπόνηρη αλαζονική μεθόδευση για λογαριασμό των πιο άνομων συμφερόντων του κεφαλαίου εις βάρος της δημόσιας υγείας. Ο υπουργός κ. Λοβέρδος διαδέχτηκε στο υπουργείο Υγείας την εκκολαπτόμενη υπουργό με το περίεργο μειλίχιο χαμόγελο κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, για να συνεχίσει το έργο της για την καταστροφή κάθε δικαιώματος του εργαζόμενου στη δημόσια υγεία. Τώρα η κυρία πρώην Υγείας μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών προφανώς επιφυλάσσοντας εκπλήξεις στην ενδοτική πολιτική εκχώρηση ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και τις κερδοφόρες περιοχές. Είναι εμφανές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου είναι μια μάζωξη νεόκοπων εκκολαπτόμενων υπουργών, υφυπουργών και γραμματέων ορκισμένων να ολοκληρώσουν το πιο αντεργατικό, αντιλαϊκό, αντικοινωνικό κι αντεθνικό έργο που άρχισαν όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. Στην καταφανή αντιλαϊκή τους ανημπόρια αντιμετώπισης των όποιων πολιτικών και κοινωνικών αντιρρήσεων υιοθετούν την αλαζονική αντικοινωνική συμπεριφορά ως πρακτική διέξοδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ως κορυφαίους συνομιλητές αλληλοβοήθειας τα κοινοβουλευτικά μιράκια της μαδημένης εθνικοφροσύνης. Ενα συνοθύλευμα βασιλοφρόνων, χουντοφρόνων και θιασωτών της σιδερένιας πυγμής της κεφαλαιοκρατικής νομιμότητας. Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στον κόρφο της παρηκμασμένης σοσιαλδημοκρατίας με τη γνωστή παλιά επωδό: «Παλιά μας τέχνη κόσκινο». Η αλαζονική συμπεριφορά των κυβερνητικών σε συνθήκες αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν είναι τυχαίο περιστατικό γεγονός. Εκφράζει την ανάγκη της αστικής τάξης να κρατηθεί ως κοινωνικό καθεστώς. Δείχνει το αναντίρρητο γεγονός ότι στις τωρινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής παρακμής ακόμη και οι πιο στοιχειώδης ανάγκες των εργαζομένων και του λαού συνδέονται αναπότρεπτα με την ανατροπή του αστικού κοινωνικού καθεστώτος. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο Υγείας με την αλαζονική συμπεριφορά του υπουργού κ. Λοβέρδου το αποδεικνύει.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ