Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΜΒΑΗ.-- Την καταδίκη σε θάνατο του μοναδικού επιζήσαντα από τους ενόπλους που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της Βομβάης το 2008, επικύρωσε χτες, το ινδικό δικαστήριο, απορρίπτοντας την έφεσή του.

ΔΡΕΣΔΗ.-- Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Δρέσδης κατά τη διάρκεια της πορείας που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν νεοναζί για την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που προσπάθησαν να την εμποδίσουν.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Μήνυμα που δημοσιεύτηκε αρχικά σε κινεζική ιστοσελίδα με έδρα τις ΗΠΑ και καλούσε σε κινητοποιήσεις με συνθήματα «θέλουμε φαγητό, θέλουμε δουλειά, θέλουμε στέγη, θέλουμε δικαιοσύνη» κινητοποίησε τις αρχές της Κίνας με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται σε όλες τις μεγάλες κινεζικές ενώ από διεθνή μέσα αναφέρεται ότι έγιναν συλλήψεις.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Το κεντροδεξιό κόμμα της Ιρλανδίας «Fine Gael», διεύρυνε το προβάδισμά του κατά 1% ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Παρασκευής, ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Sunday Business Post και της Red C, δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία (39%). Ακολουθεί το Εργατικό Κόμμα με 17%, το επί 20ετίας κυβερνών Fiana Fail με 16%, το Sinn Fein με 12% οι Πράσινοι με 2% και οι διάφοροι ανεξάρτητοι με 14%.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Οι ΗΠΑ και άλλες ισχυρές χώρες έχουν παράλογες απαιτήσεις από το γύρο συνομιλιών της Ντόχα για το παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Αντόνιο Πατριότα. Η Βραζιλία τίθεται υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών της Ντόχα βάσει μίας προκαταρκτικής συμφωνίας χάρη στην οποία στα μέσα του 2008 παραλίγο να υπάρξει συμφωνία, αλλά απορρίπτει το αίτημα ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει τώρα να κάνουν περισσότερες υποχωρήσεις, όπως δήλωσε ο Πατριότα.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ολοκληρώθηκε χτες στην Πρίστινα η τελετή ορκωμοσίας των 120 βουλευτών, που αναδείχθηκαν κατά τις εκλογές της 12ης Δεκέμβρη και οι οποίοι θα εκλέξουν στη συνέχεια τη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό και πάλι τον Χασίμ Θάτσι.

ΣΟΥΒΑ.-- Σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες σε θαλάσσια περιοχή νοτίως του νησιωτικού συμπλέγματος των Φίτζι δίχως να γίνουν άμεσα γνωστές ζημιές ή τραυματισμοί.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Κογκολέζικο δικαστήριο καταδίκασε χτες το 46χρονο συνταγματάρχη Ντάνιελ Κιμπίμπι σε 20ετή κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας επειδή ο ίδιος αλλά και οι στρατιώτες του επιτέθηκαν στο χωριό Φίζι βιάζοντας δεκάδες γυναίκες.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά που ήταν σταθμευμένο έξω από αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου σκοτώνοντας δέκα άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 35.

ΧAΡΤΟΥΜ.-- Ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ ανακοίνωσε χτες πως δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2015.

KAMΠΑΛΑ.-- Παραμένει στην εξουσία της Ουγκάντας ο επί μία 25ετία Πρόεδρος Γιοβέρι Μουσεβένι καθώς το κόμμα του πήρε 68% στις εκλογές της περασμένης Παρασκευής με τον κυριότερο αντίπαλό του, Κίζα Μπέσιγκε να παίρνει μόλις 26%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ