Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
NEA ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Δύσκολη η ζωή για τους σεισμόπληκτους

OYEΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες ζωής για τους δεκάδες χιλιάδες σεισμόπληκτους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ν. Ζηλανδίας, Κράιστσερτς, που πλέον μετρούν τουλάχιστον 113 νεκρούς και άλλους 228 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, μέσα στις πρώτες 25 ώρες από την εκδήλωση του σεισμού διεσώθησαν 70 άτομα. Ωστόσο, το τελευταίο 48ωρο ούτε ένας δεν έχει ανασυρθεί ζωντανός από τα ερείπια. Οι χειρότεροι φόβοι εκφράζονται μεταξύ άλλων για την τύχη των 120 ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια του τηλεοπτικού σταθμού CTV μεταξύ των οποίων δεκάδες φοιτητές από Ιαπωνία, Κίνα, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες.

Από την περασμένη Τρίτη, οπότε σημειώθηκε ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ, δεκάδες χιλιάδες άτομα παραμένουν άστεγα ή βρίσκουν προσωρινά κατάλυμα στα λιγότερο κατεστραμμένα κτίρια με κίνδυνο της ζωής τους, αφού οι ισχυροί μετασεισμοί παραμονεύουν.

Επειδή το αποχετευτικό και υδρευτικό σύστημα της πόλης παραμένει σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, οι δημοτικές αρχές άρχισαν από χτες να εγκαθιστούν σε κεντρικές περιοχές χιλιάδες χημικές τουαλέτες. Παράλληλα εκατοντάδες υδροφόρες προσφέρουν τις πλέον απαραίτητες ποσότητες νερού σε περιοχές του Κράιστσερτς που έχουν υποστεί τις πιο σημαντικές καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ