Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πάλη εναντίον δικτατόρων και ιμπεριαλιστών

Ανακοίνωση της Γραμματείας για την κατάσταση στη Λιβύη

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη, η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στις λαϊκές δυνάμεις και σημειώνει την καταδίκη οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Στην σχετική ανακοίνωσή της η ΠΣΟ σημειώνει:

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταδικάζει το αιματοκύλισμα στη Λιβύη που οργανώνεται από το καθεστώς Καντάφι, ένα καθεστώς σύμμαχο των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, που ακολουθεί μια βαθιά αντιδημοκρατική πορεία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στις λαϊκές δυνάμεις που παλεύουν για εργατικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες. Μια πάλη ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι που είναι πάλη ενάντια στη στυγνή εκμετάλλευση, ενάντια στην έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αστική τάξη.

Το αίμα των αθώων ανθρώπων της Βόρειας Αφρικής θα είναι η σπορά για μια πραγματική δημοκρατική αλλαγή αν μαζί με τους δικτάτορες καταργηθεί και η ιμπεριαλιστική πολιτική. Αυτό το αίμα πρέπει να γίνει σπορά για ένα νέο ταξικά προσανατολισμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτές τις χώρες που θα παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους. Αυτή την προσπάθεια θα την στηρίξει ολόπλευρα η ΠΣΟ με όσα μέσα διαθέτει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ