Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Με συγκέντρωση «υποδέχονται» τους υφυπουργούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Κυριακή, στις 10 το πρωί, οργανώνει στο ξενοδοχείο «Πανόραμα» στην Κω, οπότε και θα διεξάγεται το «Αναπτυξιακό Συνέδριο», με προσκεκλημένους τους υφυπουργούς Εργασίας, Υποδομών - Μεταφορών και Υγείας, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς και συλλόγους να πάρουν απόφαση συμμετοχής και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση.

Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, «οι κύριοι υφυπουργοί καλεσμένοι του δήμου έρχονται να τάξουν ανάπτυξη όταν είναι υπεύθυνοι για την πιο βάρβαρη επίθεση που έχουν ζήσει ποτέ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιο τομέα: Μείωσαν τους μισθούς, μείωσαν τις συντάξεις, κατάργησαν τα δώρα. Ανέβασαν δυο - τρεις φορές το ΦΠΑ και ετοιμάζουν νέα αύξηση».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι υφυπουργοί έρχονται να μιλήσουν για ανάπτυξη, όταν διέλυσαν τις ΣΣΕ, πήγαν στα 40 τα χρόνια της δουλειάς και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λίγο πριν το μνήμα, καταργούν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα υγείας, απελευθέρωσαν τις απολύσεις. Και τώρα, τονίζει το Εργατικό Κέντρο, «αυτοί οι υφυπουργοί που ξέχασαν όλοι μαζί τις κόκκινες γραμμές και σήκωσαν ψηλά το χέρι στη Βουλή για να ψηφίσουν το μνημόνιο, τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, προκειμένου να σώσουν το κεφάλαιο και τα κέρδη του και όχι τη χώρα, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, μαζί με τη Δημοτική Αρχή έρχονται να μας πουν ότι με τα τοπικά προγράμματα απασχόλησης, με την κοινωνική οικονομία και εργασία θα αναπτυχθούμε ως τόπος.

Ποιους κοροϊδεύετε; Ο πρωθυπουργός σας δήλωνε ότι "δεν κάνει πίσω". Και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες αυτό δηλώνουν. Δεν κάνουμε πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ