Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του

Σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό αλλά και στοιχειώδη υλικά παρουσιάζει το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας κατήγγειλε χτες στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είπε, είναι ότι στο νέο νοσοκομείο των 330 κλινών εργάζεται το ίδιο ακριβώς προσωπικό που δούλευε στο παλιό νοσοκομείο, το οποίος όμως ήταν 220 κλινών. Είναι, τόνισε, πρακτικά αδύνατον να υπάρξει έτσι ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και είναι ενδεικτικό ότι κενά παραμένουν τα 2/3 των οργανικών θέσεων που αντιστοιχούν σε 600 θέσεις.

Εκτός των άλλων, είπε ο βουλευτής, υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε στοιχειώδη ιατρικά υλικά, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν και απλές ιατρικές πράξεις.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης ισχυρίστηκε το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας αποτελεί πραγματικό στολίδι και είπε ότι παρέχει στους κατοίκους της περιοχής όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες. Ανέφερε δε ότι το υπουργείο έδωσε στο νοσοκομείο 90 νέες θέσεις και είπε ότι μόνο τον Γενάρη παρουσιάστηκε ένα διαδικαστικό πρόβλημα λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ