Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κλιμάκωση της πάλης στις 10 Μάρτη

Στα «γεμάτα» έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης στις 10 Μάρτη. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, στο «φόντο» της μεγάλης επιτυχίας της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα. Κλιμακώνουν την πάλη τους και μετατρέπουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε σταθμό, στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Στην Αθήνα έχει ήδη οριστεί συγκέντρωση, στις 6.30 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ καλούν τις γυναίκες, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, τις νεολαίες να μην υποταχθούν στο μονόδρομο της ανεργίας, των απολύσεων - ακόμη και εγκύων γυναικών - στην περικοπή των μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση των ΣΣΕ, στην ελαστική δουλειά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εμβαθύνουν τη δουλειά που ήδη ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με συσκέψεις και συζητήσεις, με δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο σε κάθε χώρο εργασίας. Ετσι, τα ταξικά συνδικάτα προχωρούν σε μια σειρά από συγκεντρώσεις, ομιλίες και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.

Τις επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί οι εξής παρεμβάσεις:

  • Από το χώρο των Κλωστοϋφαντουργών: Στις 8 Μάρτη στα εργοστάσια ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ELITE, ΦΕΙΔΑΣ, ΛΟΥΝΑ.
  • Από τον κλάδο του Μετάλλου: Στις 8 Μάρτη στα εργοστάσια ΧΕΡΟΥΒΙΜ (μαζί με την ΟΓΕ) και ΣΒΑΜΠΕ. Στις 9 Μάρτη στην ΠΥΡΚΑΛ.
  • Από το χώρο του Χρηματοπιστωτικού:

-- Στις 4 Μάρτη στη ΜΕΛΛΟΝ.

-- Στις 8 Μάρτη: Στη ΜΑΡΦΙΝ, στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Συγγρού. Στην EXECUTIVE, στη FIRSTDATA, στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα στο Γέρακα και στην EUROBANK Καλλιθέας.

  • Από το χώρο της Ιδιωτικής Υγείας: Στις 3 Μάρτη, στο Μαιευτήριο Μητέρα (μαζί με την ΟΓΕ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ