Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑ
Απαντούν με συγκέντρωση στα διαλυτικά σχέδια

Σήμερα, η συγκέντρωση γιατρών και εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος, ώρα 12 το μεσημέρι

Δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση των νοσοκομείων του ΙΚΑ θα δώσουν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα τρία νοσοκομεία της Αθήνας με συγκέντρωσή τους στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος στις 12 το μεσημέρι. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ στα Πατήσια.

Ηδη, απ' τον περασμένο Νοέμβρη με πρόσχημα το νόμο περί ενιαίας αρχής των πληρωμών η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τα κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών και τα δεδουλευμένα για τα νυχτερινά και τις αργίες των εργαζομένων. Επίσης, δεν γίνονται πληρωμές για όλες τις δραστηριότητες των νοσοκομείων (προμήθειες, φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, τροφεία αρρώστων κ.λπ). Ετσι, τα έξι νοσοκομεία του ΙΚΑ υποβαθμίζονται ακόμα παραπέρα με σκοπό τη διάλυσή τους στα πλαίσια των συγχωνεύσεων που προωθεί συνολικά η κυβέρνηση. Ηδη τα νοσοκομεία αυτά έχουν ενταχθεί σε αντίστοιχα δημόσια νοσοκομεία με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει τη συγκρότηση του Εθνικού Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Η αντίθεση στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων εκφράστηκε χτες σε μια μαζική συγκέντρωση που έγινε στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, όπου πήραν μέρος γιατροί και εργαζόμενοι απ' τα θεραπευτήρια 1ο και 3ο. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Ηλίας Σιώρας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, υπογράμμισε: «Οι συγχωνεύσεις οδηγούν σε κατάργηση υπηρεσιών και μείωση των παροχών. Πρέπει να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα των συγχωνεύσεων στη γειτονιά και μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς της συνοικίας να παλέψουμε για την αναβάθμιση και όχι τη διάλυση των νοσοκομείων του ΙΚΑ».

Τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και στους γιατρούς μετέφεραν στη συγκέντρωση εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Ιατρών του ΙΚΑ Αθήνας και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι για τις δεδουλευμένες αργίες και υπερωρίες και για τις εφημερίες και οι γιατροί του ΙΚΑ, καθώς με το νόμο περί ενιαίας αρχής πληρωμών παραμένουν μπλοκαρισμένα τα σχετικά κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ