Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ»
Ακόμη μια παράταση

Νέα παράταση, έως τις 31 του Μάρτη, (στις 28 του Φλεβάρη έληξε η προηγούμενη προθεσμία) δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ένταξη στο λεγόμενο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ. Η πρώτη προθεσμία έληγε στο τέλος του 2010, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων και της περίπλοκης διαδικασίας. Οι επόμενες παρατάσεις δόθηκαν λόγω της «αύξησης του ενδιαφέροντος».

Η ΔΕΗ σημειώνει ότι οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 295.000, ενώ ο στόχος του υπουργείου ήταν για 1,2 εκατ. νοικοκυριά! Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε πλήρως, να περιορίσει δραστικά τους δικαιούχους των χαμηλότερων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο ενός δήθεν εξορθολογισμού. Το ενδιαφέρον αυξήθηκε, αφού προηγήθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών, ωστόσο το μικρό όφελος αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους.

Εξάλλου, τα κριτήρια είναι τέτοια που ουσιαστικά το συγκεκριμένο τιμολόγιο, με έκπτωση 20% - 30% μόνο στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι συνολικά στο λογαριασμό, απευθύνεται σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν γενικό πρόβλημα επιβίωσης και πιθανά αδυνατούν να καταβάλουν και το σύνολο του ποσού του λογαριασμού της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ