Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Θύματα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Θύματα της διαχρονικής κοροϊδίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αμαλιάδας και του Πύργου, αφού και καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του 2007 και δεν πήραν ουσιαστικές αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Πύργου και Αμαλιάδας οδηγήθηκαν από το κράτος να αγοράσουν ζωοτροφές αξίας 3,5 εκατομμυρίων Ευρώ, αφού οι βοσκότοποι στην περιοχή είχαν καταστραφεί αλλά το κράτος τους έδωσε μόνο 2,5 εκατομμύρια. Αποτέλεσμα να αναγκαστούν να δανειστούν για τις ανάγκες της λειτουργίας τους και σήμερα να είναι υπερχρεωμένοι.

Στην απάντησή της, η υφυπουργός Γεωργίας Μ. Αποστολάκη αφού είπε ότι τα όσα περιγράφονται στην Ερώτηση έγιναν από την κυβέρνηση της ΝΔ, στη συνέχεια δεν έδωσε καμία υπόσχεση για την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού προς τους δύο συνεταιρισμούς. Εάν δώσουμε το ποσό, ισχυρίστηκε, κινδυνεύουμε με μεγάλο πρόστιμο από την ΕΕ, ενώ ανέφερε προκλητικά ότι η σημερινή κυβέρνηση δε θα κάνει «πλειοδοσία λαϊκισμού». Κατά την υφυπουργό, οι διαδικασίες που είχαν κινηθεί για τις αποζημιώσεις από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκτός νομιμότητας και είχαν σκοπό την επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων και ως εκ τούτου η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει τις όποιες προσπάθειες στο πλαίσιο «της νομιμότητας».

Σχολιάζοντας τα περί «νομιμότητας» ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλάει για νομιμότητα, τη στιγμή που, για παράδειγμα, χαρίζει 95 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής από δάνεια που αυτό είχε πάρει και δεν μπορεί να βρει ένα εκατομμύριο ευρώ για να δώσει στους συνεταιρισμούς για τις ζωοτροφές που αγόρασαν.

Οι δύο συνεταιρισμοί, είπε, χρεώθηκαν για να αγοράσουν τις ζωοτροφές, υπολειτουργούν και συρρικνώνονται κάτι που από ό,τι φαίνεται βολεύει την κυβέρνηση η οποία θέλει να «εξαφανίσει» τους συνεταιρισμούς και στη θέση τους να βάλει νέες πολυμετοχικές εταιρείες διάφορων αγροτοεπιχειρηματιών. Είναι χαρακτηριστικό, κατέληξε, ότι και τα 110 εκατομμύρια ευρώ του λεγόμενου «ταμείου Μολυβιάτη» παραμένουν ανενεργά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για «επενδυτικές δραστηριότητες» στην περιοχή δηλαδή, για να καταλήξουν και πάλι στις τσέπες των επιχειρηματιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη να διασφαλιστεί τώρα η ανακούφιση του λαού μετά την καταστροφική πυρκαγιά (2024-07-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την εξισωτική αποζημίωση (2012-09-05 00:00:00.0)
Στο ΚΚΕ η ελπίδα των κτηνοτρόφων (2012-04-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-25 00:00:00.0)
Περιμένοντας τους μηχανικούς... (1999-09-09 00:00:00.0)
Μικρότερη φέτος η τιμή του σιταριού (1999-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ