Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέο ΔΣ στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα»

Το νέο ΔΣ Ανώνυμης Εταιρείας Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος, μετά τις παραιτήσεις μελών του προηγούμενου ΔΣ.

Πρόεδρος παραμένει ο Τίτος Πατρίκιος. Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σαβαλάνος (πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων). Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται η Μανουέλλα Παυλίδου, γενική (γραμματέας του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» και σύμβουλος σχεδιασμού προγράμματος της ΕΡΤ ΑΕ). Εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διοίκησης και διαχείρισης είναι ο Ανδρέας Βουγογιαννόπουλος (στέλεχος του ΕΟΜΜΕΧ). Τα μέλη του ΔΣ είναι: Χρήστος Αγραπίδης (δήμαρχος Πειραιά), Αγγελος Δεληβοριάς, (διευθυντής Μουσείου Μπενάκη - καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Τζούλια Δημακοπούλου (πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αιθουσών Τέχνης), Δημήτρης Κουσελάς (πρόεδρος ΟΤΟΕ), Λάζαρος Κολώνας (Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων ΥΠΠΟ), Μαριάννα Λάτση, Δημήτρης Μαραγκόπουλος (συνθέτης), Αντώνης Παπαγιαννίδης (δημοσιογράφος), Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος (διευθυντής Καλών Τεχνών ΥΠΠΟ), Κωνσταντίνος Τσουκαλάς (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Σοφία Χηνιάδου (δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας).

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, ζήτησε από τον υπουργό Πολιτισμού να απαλλαγεί ως μέλος του ΔΣ της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας», αλλά θα προεδρεύει επιτροπής, που θα έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας».

Ο Γ. Λούκος και η Αρτ. Ζεννέτου που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού θα συμμετέχουν σε επιτροπές για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη διοργάνωσης μεγάλων διεθνών πολιτιστικών γεγονότων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ