Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ - ΠΑΤΡΑ
Κινδύνεψε η ζωή 90χρονου ασθενή που του έκοψαν το ρεύμα!

Ηταν συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου, που λειτουργούσε με ηλεκτρικό ρεύμα. Τον πρόλαβε ο γιος του. Ο 90χρονος συνταξιούχος των 570 ευρώ δεν μπορούσε να πληρώσει το λογαριασμό

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στα τιμολόγια που γονατίζουν την εργατική οικογένεια
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στα τιμολόγια που γονατίζουν την εργατική οικογένεια
Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή του 90χρονου ασθενή Σωτήρη Κατσιγιάννη από την Πάτρα εξαιτίας της διακοπής παροχής ρεύματος της ΔΕΗ ΑΕ, χθες το πρωί, επειδή δεν έχει καταφέρει να πληρώσει τους λογαριασμούς. Ο υπερήλικας (διαμένει μόνος του στο σπίτι) αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μονίμως συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Σ. Κατσιγιάννης με την πενιχρή σύνταξη των 570 ευρώ αδυνατεί να πληρώσει, καθώς ο λογαριασμός της ΔΕΗ ανά δίμηνο είναι κατά μέσο όρο 400 ευρώ (σ.σ. οι συσκευές οξυγόνου που χρησιμοποιεί είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρες), ενώ το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης ουσιαστικά διατίθεται για την αγορά των φαρμάκων του. Η αδυναμία του, λοιπόν, να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει το λογαριασμό στις 4.500 ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, η ΔΕΗ ΑΕ έκρινε σκόπιμο να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος χθες το πρωί, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση προς τον Σ. Κατσιγιάννη, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες να μείνει χωρίς οξυγόνο. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον γιο του, ο οποίος είναι οδηγός και συμπτωματικά βρισκόταν κοντά στο σπίτι του και έσπευσε να τον δει. Εκεί, ο γιος του 90χρονου αρρώστου διαπίστωσε ότι η συσκευή δεν έδινε οξυγόνο.

Σε βοήθειά του έσπευσαν γείτονες, οι οποίοι για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση του παραχώρησαν μια μπαλαντέζα συνδεδεμένη με την πρίζα του σπιτιού τους, ώστε να τεθούν εκ νέου τα μηχανήματα σε λειτουργία που τον κρατούν στη ζωή.

Τα ευρώ πιο πολύτιμα από τη ζωή

Αμέσως μετά, ο γιος του Γιάννης πήγε στη Διεύθυνση της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα για να διαπραγματευτεί μαζί της την επανασύνδεση της παροχής του ρεύματος μέσω διακανονισμού της οφειλής. Στη συνομιλία του με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ ανέφερε σχετικά: «Είναι δυνατόν να κόψετε το ρεύμα σε έναν άνθρωπο, η ζωή του οποίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με συσκευή οξυγόνου η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα; Απειλήθηκε η ζωή του και δεν υπήρξε προηγουμένως έστω μια προειδοποίηση ώστε να δούμε πώς μπορούμε να διευθετηθεί το ζήτημα».

Παρά το γεγονός ότι παρουσίασε ιατρική γνωμάτευση για τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του και επιπρόσθετα πρότεινε να πληρώσει το ποσό των 500 ευρώ σε διάστημα πέντε ημερών και στη συνέχεια να γίνει ένας διακανονισμός για το υπόλοιπο της οφειλής, η ΔΕΗ ΑΕ αρνήθηκε να επανασυνδέσει το ρεύμα, αξιώνοντας ως ελάχιστη προκαταβολή τα 1.000 ευρώ. Μάλιστα, τα διευθυντικά στελέχη του γραφείου της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα ανέφεραν πως η ΔΕΗ είναι για να μαζεύει χρήματα και να φροντίζει να μην υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί για να μπορεί να λειτουργήσει...

Το ΠΑΜΕ τους προειδοποιεί...

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ σημειώνει σχετικά:

«Εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) από τη "Δημόσια" Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ, καθώς έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι του 90χρονου γέροντα Σ. Κ. στους Αμπελόκηπους διακόπτοντας τη λειτουργία της συσκευής οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την υγεία του. Η διακοπή του ρεύματος έγινε παρόλο που ο γιος του γέροντα είχε επισκεφθεί τον κ. Καπερώνη, υπεύθυνο για τους διακανονισμούς, ενημερώνοντάς τον με χαρτί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του γέροντα και ζητώντας έναν αξιοπρεπή διακανονισμό.

Ο κ. Καπερώνης, σε συνεννόηση με τους ανωτέρους του, αρνήθηκε το διακανονισμό και έδωσε εντολή διακοπής της παροχής του ρεύματος, παρόλο που ήξερε πως έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ... Αν μέχρι αύριο το πρωί δεν έχει συνδεθεί η παροχή του ρεύματος, η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι αυτή που τους αξίζει...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ