Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Συντριπτικό πλήγμα σε εργαζόμενους και αγρότες

Συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχαν χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Τεράστιο ζήτημα για τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες, δημιουργεί η απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Χτες, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΕΒΖ συναντήθηκαν με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, με βασικό εργαλείο την ΚΑΠ, οδηγεί την ΕΒΖ επί της ουσίας στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία, το ίδιο και τους επαγγελματίες που εξαρτούν την επιβίωσή τους από αυτό τον τομέα, ενώ οι αγρότες εξαναγκάζονται να σταματήσουν την τευτλοκαλλιέργεια. Η εκποίηση της ΕΒΖ σημαίνει ακόμα ότι μαζί με τα οικόπεδα και τα εργοστάσια θα χαθεί και η μικρή - ούτως ή άλλως - εθνική ποσόστωση ζάχαρης, την οποία η χώρα δε θα δικαιούται πλέον να παράγει.

Στο πλαίσιο της ΚΑΠ, η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ έκλεισε δύο εργοστάσια ζάχαρης και τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα και να ξεπαστρέψει τα υπόλοιπα τρία εργοστάσια.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με την πρόθεσή της η κυβέρνηση να πουλήσει την Αγροτική και με το να κλείσει τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις στα εργοστάσια, ιδιαίτερα στο εργοστάσιο της ζάχαρης, καταφέρνει ένα συντριπτικό πλήγμα που χτυπάει συνδυασμένα τους μικροπαραγωγούς αγρότες, τους εργαζόμενους στα εργοστάσια. Ταυτόχρονα πλήττει συντριπτικά και τη δυνατότητα της χώρας να έχει αυτάρκεια στην παραγωγή της ζάχαρης και να μην κάνει εισαγωγές. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε εκτίναξη του χρέους και των ελλειμμάτων και όχι σε μείωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ