Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προχωρά σε απολύσεις και περικοπές

Σε απολύσεις και περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες προχωρά η δημοτική αρχή της Αθήνας. Οπως διαβεβαίωσε ς ο δήμαρχος Γ. Καμίνης στη χθεσινή, πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, συνέντευξη Τύπου, θα υπάρξουν περικοπές σε φορείς και νομικά πρόσωπα του δήμου και θα συνεχιστεί η φορομπηχτική ταχτική που ξεκίνησε με την αθρόα επιβολή κλήσεων για παράνομη στάθμευση. Φάνηκε δε ότι οι απολύσεις που ξεκίνησαν στον 9,84 δείχνουν το δρόμο για την τύχη εργαζομένων σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του δήμου, με χαρακτηριστικό τον τομέα καθαριότητας, όπου αναμένεται «εξορθολογισμός» της λειτουργίας του. Σε σχετική ερώτηση πώς θα λειτουργήσει η καθαριότητα όταν φύγουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, ο Γ. Καμίνης απάντησε ότι «δεν είναι μόνο θέμα προσώπων αλλά και εξορθολογισμού», επιβεβαιώνοντας έτσι απολύσεις...

Στο πλαίσιο αυτό, ο προϋπολογισμός που θα παρουσιάσει φέτος η νέα διοίκηση θα είναι μειωμένος κατά 172 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα θα ανέρχεται σε 818 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 990 που ήταν πέρσι. Κατά την υλοποίησή του δε, στην πορεία του έτους, θα επιχειρηθεί περαιτέρω μείωση. Αυτό σημαίνει επιπλέον περικοπές σε υπηρεσίες και έργα. Η δημοτική αρχή προσδοκά να βρει χρήματα από συνεργασίες με ιδιώτες, είτε με τη μορφή συμπράξεων, ΣΔΙΤ, χορηγιών ή αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στο μεταξύ, ο Γ. Καμίνης υπερασπίστηκε την απόφαση του ΔΣ του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 για απολύσεις και είπε ότι θα μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ, ελέω απολύσεων, μη ανανέωσης συμβάσεων και επαναδιαπραγμάτευσης των νέων συμβάσεων έργου. Ακόμα είπε ότι μέσα στο Μάρτη θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για το ιστορικό κέντρο. Για μια ακόμη φορά, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις συγχωνεύσεις σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ