Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ζητούν μείωση φορολογίας

Να μην αυξηθούν φέτος οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασής τους ζητά, μεταξύ άλλων, με υπόμνημά της προς τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Φωτιάδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν - με το σχετικό υπόμνημα της ΠΟΜΙΔΑ - ότι μια νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις και τάση αύξησης των πραγματικών τιμών και ενοικίων.

Επίσης, με το ίδιο υπόμνημα της ΠΟΜΙΔΑ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν:

  • να μειωθεί στο 5% από 13% που ισχύει ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων και να καταργηθεί εντελώς στις μεταβιβάσεις διατηρητέων κτιρίων
  • να νομοθετηθεί αφορολόγητο ποσό 25 εκατ. δρχ. σε περίπτωση αγοράς κτιρίου ή οικοπέδου για απόκτηση ή ανέγερση πρώτης επαγγελματικής στέγης
  • να μειωθεί ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος στο 33%, στη φορολογία κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών να θεσπιστεί στην πρώτη κατηγορία (σύζυγος- παιδιά) αφορολόγητο 25 εκατ. δρχ. και ο ανώτατος συντελεστής να μειωθεί στο 20% πάνω από τα 100 εκατ. δρχ.
  • να αυξηθεί στα 50 εκατ. δρχ. από κάθε γονέα το όριο μέχρι το οποίο καταβάλλεται το 50% του φόρου για τις γονικές παροχές και να καταργηθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας και στη θέση του να επαναπροσδιοριστεί το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ