Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κοκορομαχίες για να κρύψει την αντιλαϊκή σύμπλευση

Τα ...«φαινόμενα αποσυντονισμού» της κυβέρνησης αναδεικνύει σε μείζον ζήτημα και θέμα αιχμής της «αντιπολιτευτικής» τακτικής η ηγεσία της ΝΔ επιδιδόμενη σε ανούσιες κοκορομαχίες, ακριβώς για να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευσή της με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα.

Θεωρώντας δεδομένη τη συναίνεσή της στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να δείξει ότι κάνει τάχα «αντιπολίτευση», φουσκώνοντας το ζήτημα του ...συντονισμού της κυβέρνησης. Τα στελέχη του κόμματος επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία τις διαπιστώσεις ότι «η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι» και «εκπέμπει εικόνα αποσύνθεσης», επιδιώκοντας προφανώς να συμβάλουν στον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος και ταυτόχρονα να ασκήσουν πίεση για παραγωγή έργου, δηλαδή για επιτάχυνση υλοποίησης των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» του μνημονίου με τις οποίες συμφωνεί πλήρως. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει ούτε μία λέξη κατά των αντιλαϊκών μέτρων στην πληθώρα των δηλώσεων που κάνουν εδώ τα στελέχη της ΝΔ.

Με συναινετική διάθεση θα προσέλθει ο Α. Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, όπου σύμφωνα με τους συνεργάτες του θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, οι οποίες όμως είναι συμπληρωματικές του επικαιροποιημένου μνημονίου που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα. Ενα παράδειγμα έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στο Ελσίνκι με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι. Ο Α. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ των χαμηλών φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων και υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε χτες ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Υβρίζει εκείνους από τους οποίους υποτίθεται ότι επιζητεί τη συναίνεση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος, συμπληρώνοντας ότι «ο τόπος, όμως, χρειάζεται πρωθυπουργό που να κυβερνά και όχι υβριστή και ψευδόμενο κομματάρχη».

Με αφορμή την δήθεν σύγκρουση Ραγκούση - Βενιζέλου, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης επανέλαβε τη διαπίστωση ότι «η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι», επικρίνοντας τον πρωθυπουργό γιατί «σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, αντί να συντονίζει και να καθοδηγεί, γίνεται... "κυανόκρανος" ανάμεσα σε αντιμαχόμενους υπουργούς».

Το στίγμα για τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη έδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών Π. Παναγιωτόπουλος, δηλώνοντας (στον «Real Fm») ότι «η ΝΔ δεν αρνήθηκε ποτέ την εθνική συνεννόηση και την παροχή στήριξης στις εθνικές υποθέσεις». Ανέφερε ακόμα ότι η ΝΔ θα κρατήσει το αίσθημα εθνικής ευθύνης που τη διέπει και ότι ο Α. Σαμαράς θα προσέλθει στη συνάντηση με προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ