Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση των εργαζομένων με λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού

Η οργάνωση του αγώνα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ η μόνη απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου
Η οργάνωση του αγώνα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ η μόνη απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου
Για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου ήταν και πάλι το διαρκώς επαναλαμβανόμενο αντιλαϊκό κρεσέντο της πλουτοκρατίας και η αποφασιστικότητα να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη Σύνοδο της ΕΕ στις 25 Μάρτη η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί υπέρ του ελληνικού λαού, αλλά υπέρ της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να κερδίσει αυτή περισσότερα σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Το χρέος δημιούργησαν τα υπερκέρδη και τα προνόμια υπέρ των μονοπωλίων, που αφειδώς τους παρέχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το δημιούργησαν εκείνοι - τραπεζίτες, ιδιοκτήτες οφσόρ εταιρειών, εφοπλιστές, βιομήχανοι κ.ά. - που μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν καταθέσεις πάνω από 600 δισ. ευρώ. Οπως επίσης και η προσαρμογή και ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ΟΝΕ.

Ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου ότι πρέπει να στηριχθούν οι λεγόμενες υγιείς επιχειρήσεις, είναι κάλπικος. Τόσο οι υγιείς όσο και οι άλλες λειτουργούν με κριτήριο το θεό τους που είναι τα κέρδη και με τη λογική της ανταγωνιστικότητας, που οδηγεί σε δίχως τέλος βάσανα για τους εργαζόμενους. Μία μόνο απόδειξη αποτελεί η κερδοφόρα Cosmote.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει τη συναίνεση της ΝΔ. Η δήθεν διαφωνία της ΝΔ με την κυβερνητική πολιτική υποτιμά τη λαϊκή νοημοσύνη. Η ΝΔ εμφανίζεται ως αντιτιθέμενη, για να ενσωματώσει στην αντιλαϊκή γραμμή της τη λαϊκή αγανάκτηση. Επομένως, ο Γ. Παπανδρέου δε δικαιούται να χρεώνει μόνο στη ΝΔ την αντιλαϊκή πολιτική. Μαζί την έχουν εφαρμόσει εναλλάξ, στα προγράμματα και των δύο βρίσκονταν και πριν από τις εκλογές αυτά που εφαρμόζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, γνώριζαν και οι δυο τη θύελλα που θα έφερναν κατά του λαού, όποιος από τους δύο και αν κυβερνούσε.

Καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καμία συναίνεση. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ με λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ