Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανούσιο «πινγκ πονγκ» δηλώσεων

«Τελικά μήπως φταίει ο Χατζηπετρής;». Εύλογο ερώτημα για όσους σκεπτόμενους παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα της επόμενης μέρας του ντέρμπι της ντροπής που διακόπηκε. Περίπου 24 ώρες μετά τα γεγονότα, το σκηνικό που συνήθως διαδραματίζεται επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά. Τόσα χρόνια, μετά από τέτοιου είδους γεγονότα, το πρώτο πράγμα που γίνεται είναι το πινγκ πονγκ ευθυνών. Ισως, για αυτό το λόγο μέχρι σήμερα τέτοιες σκηνές σαν αυτές της Τετάρτης αποτελούν... παγιωμένη κατάσταση στο «άρρωστο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Οπως παγιωμένη κατάσταση αποτελεί η μη θέληση των αρμοδίων να βάλουν το «μαχαίρι στο κόκαλο», παρά μόνο στα κενά περιεχομένου λόγια τους. Οτι δηλαδή θα «παρθούν μέτρα», «θα τελειώσουν αυτά» κλπ. Ο πόλεμος όμως για ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος, ο αγώνας για διαμόρφωση συνειδήσεων στους νέους ανθρώπους, που θα τους κάνει να ξεχάσουν τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας και όλα τα υπόλοιπα συμφέροντα, δεν επιτρέπουν όλα αυτά να τελειώσουν κάποτε...

Η ΠΑΕ ΑΕΚ λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για την ανύπαρκτη αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι ευθύνες επικεντρώνονται στον κ. Ποντίκη και αυτούς που τον όρισαν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Καταγγέλλεται δολοφονία (!!!) της πρόθεσης των φιλάθλων και τα έκτροπα εντάσσονται στο κλίμα κακοπιστίας για το οποίο φυσικά υποστηρίζεται ότι η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δε φέρει καμία ευθύνη. Τέλος, ζητάει επάλειψη του παιχνιδιού. Πάντως, ο Στέλιος Μανωλάς, χαρακτήρισε τον διευθύνοντα σύμβουλο Π. Στάθη (αν ευσταθεί ότι ζήτησε από τους παίχτες να προσποιηθούν τραυματισμούς) «επικίνδυνο. Να φύγει σήμερα από την ΑΕΚ. Αν μου το 'λεγε εμένα θα τον πέταγα από το γήπεδο με τις κλοτσιές. Εν γνώσει παραγόντων και προέδρων γίνονται όλα αυτά. Εκείνοι θέλουν να γίνονται. Το όνομα Μητρόπουλος, και κάθε Μητρόπουλος, είναι ένα μηδενικό για όσους θέλουν να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο. Το ότι αντιστέκεται και η Πολιτεία δεν του κάνει τίποτα, σημαίνει ότι κάποιοι τον υποστηρίζουν. Γιατί θα φύγει αν δεν τον ψηφίσουν οι 16 ομάδες»...

Στην αντίπερα όχθη, στον Ολυμπιακό, μ' επίσημη ανακοίνωση αναρωτιούνται και αυτοί για το ποιος μπορεί να... φταίει, ενώ εκφράζεται και η ανησυχία μήπως παρόμοια περιστατικά συμβούν και αύριο σε κάποιον αγώνα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απαιτεί από την πολιτεία να προβεί σε άμεσες θεσμικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις προς επίλυση των προβλημάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τέλος, καλεί τους φιλάθλους να δείξουν την έξοδο στους περαστικούς και δοτούς που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο ως εφαλτήριο για άλλους στόχους. Παράλληλα, κάνει λόγο και για τους σοβαρούς επενδυτές με ουσιαστικές προτάσεις που διακυβεύουν την περιουσία τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κώστας Αλεξανδρής, άφησε αιχμές κατά του υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη, τον οποίο θεωρεί συνυπεύθυνο για τα έκτροπα και ηθικό αυτουργό για την «κάφρικη», όπως τη χαρακτηρίζει, συμπεριφορά των οπαδών αλλά και επίσημων παραγόντων. Επίσης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής, την οποία αποτελούν τα μέλη του κ.κ. Σταθόπουλος, Κούκης και Πασσιόπουλος. Σκοπός της να διερευνήσει, πέραν των όποιων διαδικασιών ακολουθηθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, τους λόγους διακοπής του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακού.

  • Οδηγήθηκαν χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 30 άτομα (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος), που συνελήφθησαν στα προχτεσινά επεισόδια στο Στάδιο «Νίκος Γκούμας» της Ν. Φιλαδέλφειας. Ο ανήλικος, που αφέθηκε ελεύθερος, παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ οι 29 ενήλικες παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για «παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (χασίς), παράβαση του νόμου περί βίας στα γήπεδα, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και βεγγαλικών και παράβαση του ΚΟΚ (οδηγούσαν ανασφάλιστα μοτοποδήλατα)».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ