Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011
Τρανταχτές αστοχίες και νέα αντιλαϊκά «πακέτα»

Η συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων και η πτώση της κατανάλωσης έφεραν «απώλειες» 9,2% στους φόρους. Επανακάμπτουν και τα «ελλείμματα»

Πολιτική διά πυρός και σιδήρου απέναντι στο λαό και το εισόδημά του ετοιμάζουν, με πρόσθετα «διορθωτικά» πακέτα πάνω σε αυτά που ήδη έχουν «κλειδώσει» και ετοιμάζονται να εφαρμόσουν, φέρνουν και οι νέες τρανταχτές «αστοχίες» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για το α' δίμηνο του 2011.

Η εξουθένωση των λαϊκών εισοδημάτων, η μαζική ανεργία, η συνεχιζόμενη ραγδαία κατρακύλα στο επίπεδο κατανάλωσης των λαϊκών νοικοκυριών έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, έτσι ώστε παρά και τις απανωτές ανατιμήσεις πάνω στον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους, η μάζα των φόρων που τελικά μπαίνει στο κρατικό ταμείο όχι μόνο δεν αυγάτισε, αλλά, αντίθετα, κατρακύλησε σε ποσοστό 9,2% σε σχέση με το α' δίμηνο του 2010! Η τελική σούμα φέρνει τα φορολογικά έσοδα σε επίπεδα κατά 1 δισ. ευρώ κάτω από τον αντιλαϊκό στόχο, που από κοινού βάζουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία. «Κάθε αστοχία» τους συνεπάγεται την αναβάθμιση της βαρβαρότητας, προκειμένου να αναπληρώσουν και τις «απώλειες» μέχρι και την τελευταία δεκάρα, για να τα προσφέρουν όλα μαζί στην αδηφαγία της πλουτοκρατίας. Να σημειωθεί πως από την 1η Γενάρη 2011 εφαρμόζουν και τους μειωμένους συντελεστές στα κέρδη και τα μερίσματα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τα στοιχεία - α' δίμηνο 2011- από το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται όπως παρακάτω:

Εσοδα: Φτάνουν στα 7,9 δισ. ευρώ από 8,7 δισ. ευρώ για το 2010 με πτώση 9,2% και έναντι αντιλαϊκού στόχου για αύξηση 8,5% σε 12μηνη βάση. Να σημειωθεί πως οι επιστροφές φόρων σε δικαιούχους έχουν συρρικνωθεί σε ποσοστό 22%.

Δαπάνες: Διαμορφώνονται στα 9,3 δισ. ευρώ με αύξηση 3,3%, που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται στα ποσά που δόθηκαν για παλαιές οφειλές των νοσοκομείων. Συρρίκνωση που φτάνει στο 68% εμφανίζουν οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ελλειμμα: Επανέκαμψε σε επίπεδα πάνω από 1 δισ. ευρώ (από 944 εκατ. ευρώ) παίρνοντας αύξηση 9%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ