Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Σε επαγρύπνηση το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σχετικά με τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζονται τα ακόλουθα:

«Η ΕΕΔΥΕ με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβε στις 10 και 11 Μάρτη 2011 στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου, καλεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε επαγρύπνηση ενόψει σοβαρών εξελίξεων στην περιοχή.

Οι ΝΑΤΟικοί υπουργοί, αποβάλλοντας τα προσχήματα περί δήθεν "ανθρωπιστικών" παρεμβάσεων, αποφάσισαν την παραπέρα κινητοποίηση της πολεμικής μηχανής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, για θαλάσσιο και εναέριο αποκλεισμό της Λιβύης, γι' αυτό και ανέθεσαν στον ανώτατο διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR) να πάρει πρωτοβουλίες "για την ενίσχυση της ναυτικής επιτήρησης στη Μεσόγειο", όπου ήδη κοντά στη Λιβύη πλέουν πάνω από 30 ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απαιτήσει: Να κλείσει αμέσως το πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, η βάση της Σούδας. Να επιστρέψουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία από τη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης. Να ανακληθούν τα ελληνικά πληρώματα που στελεχώνουν τα ΝΑΤΟικά ιπτάμενα ραντάρ τύπου "ΑΒΑΚΣ", που ήδη έχουν ξεκινήσει πτήσεις πάνω από τη Λιβύη, όπως και να σταματήσει να παρέχεται το αεροδρόμιο του Ακτίου για αυτά τα αεροσκάφη. Να σταματήσει να δίνεται οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ είτε είναι λιμάνια είτε αεροδρόμια είτε ο ελληνικός θαλάσσιος και εναέριος χώρος.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους εργαζόμενους όλο τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και δράση για την αποτροπή αυτών των σχεδίων.

Σημαντικός σταθμός αυτής της κινητοποίησης, που αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα λόγω των εξελίξεων στην περιοχή, είναι η Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, στα Χανιά, στις 19 και 20 Μάρτη, την οποία διοργανώνουν από κοινού η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση παγκρήτιας λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στη βάση της Σούδας την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ