Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Διαρκείς είναι οι κινητοποιήσεις τον τελευταίο μήνα, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Διαρκείς είναι οι κινητοποιήσεις τον τελευταίο μήνα, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και στη Θεσσαλονίκη
Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Χτες στη Θεσσαλονίκη, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μενεμένης πραγματοποίησαν κινητοποίηση, αντιδρώντας στη συγχώνευσή τους, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των παιδιών στα σχολεία είναι παιδιά παλιννοστούντων ομογενών και οικονομικών μεταναστών. Στο 1ο Γυμνάσιο σήμερα φοιτούν 225 μαθητές και στο 2ο Γυμνάσιο 122 μαθητές. Στα δύο σχολεία σήμερα λειτουργούν 16 τμήματα. Με τη συγχώνευση, στο νέο σχολείο, προβλέπεται να φοιτούν 347 μαθητές σε 13 τμήματα. Ετσι ενώ σήμερα ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα είναι περίπου 22, με τη συγχώνευση ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί στους 27 ανά τμήμα.

Στο πόδι βρίσκονται επίσης γονείς και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών όπου συγχωνεύονται 15 σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας και 33 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζώρου, του Δημοτικού σχολείου της Πρώτης και του Λυκείου Νέου Σκοπού. Στη Νέα Ζίχνη, ο Δήμος πραγματοποιεί λαϊκές συνελεύσεις και ενημερώνει τους κατοίκους για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις. Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι της Ανθής, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες τους το υπουργείο αποφάσισε να καταργήσει το Δημοτικό σχολείο και να το συγχωνεύσει με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας για να απελευθερωθεί το κτίριο, ώστε να λειτουργήσει ως τμήμα μεταγωγών για τις φυλακές Νιγρίτας!

Από προηγούμενη κινητοποίηση στη Νάουσα
Από προηγούμενη κινητοποίηση στη Νάουσα
Συλλαλητήριο ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, ενάντια στο νέο Καλλικρατικό σχολείο της αγοράς, διοργανώνει την επόμενη Τετάρτη 23 Μάρτη το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου. Στο Δήμο Νάουσας κλείνουν το Δημοτικό σχολείο του Γιαννακοχωρίου και το Γυμνάσιο της Μαρίνας. Το 1ο Δημοτικό συγχωνεύεται με το 2ο Δημοτικό σχολείο Νάουσας. Το 6ο Δημοτικό σχολείο από 8θέσιο γίνεται 7θέσιο και το 10ο Δημοτικό από 8θέσιο γίνεται 7θέσιο.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό να παλέψει: Ενάντια στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία - Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλους. Για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή - Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις - Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δράσεις στις 13 Δεκέμβρη κόντρα στις συγχωνεύσεις (2021-12-09 00:00:00.0)
Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίζονται οι μαθητές σαν κόστος (2021-10-26 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις γενικευμένες συγχωνεύσεις στα σχολεία (2021-10-21 00:00:00.0)
Αντιδράσεις απέναντι στις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία (2021-10-13 00:00:00.0)
Οι συγχωνεύσεις οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση (2011-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ