Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Αύριο η Μέρα Πανελλαδικής Δράσης

Απάντηση στις αποφάσεις που μεθοδεύονται στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μάρτη και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη
Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη
Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, διοργανώνει αύριο Τρίτη 22 του μήνα, το ΠΑΜΕ, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που θα εγκριθούν στις 25 Μάρτη και στα νέα δεινά που θα φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Οι αυριανές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ παίρνουν και νέο περιεχόμενο, καθώς η ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης φέρνει στην πρώτη γραμμή την ανάγκη να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη. Η εργατική τάξη να αναπτύξει δράση κατά των ιμπεριαλιστών να ορθώσει μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ετσι, αύριο, τοπικές και κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και ταξικά Συνδικάτα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σωματείων, συνολικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μάρτη, θα βρεθούν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, για τις αντιλαϊκές αποφάσεις που ήδη συζητήθηκαν στις 11 Μάρτη και θα επικυρωθούν την επόμενη Παρασκευή, αλλά κυρίως θα συζητήσουν για την οργάνωση της πάλης που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της για τη Σύνοδο Κορυφής η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ: «Το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων θα καταλήξουν (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής) πώς θα διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων, πώς θα διασφαλιστούν τα κέρδη τους, με ποια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η συζήτηση, που ήδη έγινε, αφορά την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με μείωση μισθών και συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χτύπημα των βαρέων και ανθυγιεινών, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της έμμεσης φορολογίας και αντίστοιχα μείωση των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και μια σειρά άλλων μέτρων στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, που κάνουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας κόλαση».

Γι' αυτό, καλεί μεθαύριο Τρίτη «όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με σχέδιο να βρεθούν στους χώρους δουλειάς για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα λαϊκά στρώματα με συσκέψεις - συγκεντρώσεις και με όλες τις μορφές για τις αποφάσεις της ΕΕ, γιατί παίρνονται τα μέτρα αυτά, οι συνέπειες και η ανάγκη οργάνωσης και αντεπίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ