Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς

Σε «Σκλαβενίτη», «Βασιλόπουλο», «Καρφούρ», «Πράκτικερ», «Mall», «Attica» και άλλους χώρους, έγιναν περιοδείες και συζητήσεις με εργαζόμενους, το περασμένο Σάββατο

Από την εξόρμηση στον «Σκλαβενίτη» στις Τζιτζιφιές
Από την εξόρμηση στον «Σκλαβενίτη» στις Τζιτζιφιές
Σε οργανωμένη δράση, ανυπακοή και απειθαρχία στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα κυβέρνησης, τρόικας, κεφαλαίου, κάλεσε τους εργαζόμενους η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ που προχτές, Σάββατο, πραγματοποίησε πλατιά εξόρμηση σε δεκάδες τόπους δουλειάς στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και αλλού. Στόχος των ταξικών δυνάμεων ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων και η οργάνωση της αντίστασής τους απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα που το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου ετοιμάζεται να επικυρώσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 25 Μάρτη.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές προχώρησαν σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς μοιράζοντας ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ εργαζόμενο τον εργαζόμενο, αλλά και στους πελάτες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι εξορμήσεις έγιναν στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» (Τζιτζιφιές, Νέα Χαλκηδόνα), στο «Βασιλόπουλο» (Παγκράτι και Καλλιθέα), στα «Καρφούρ» (Μεταμόρφωση), στο «Mall» (Αγ. Δημήτριος), στο «Πράκτικερ» (Μεταμόρφωση), στο Attica (κέντρο Αθήνας) και σε πολλούς ακόμα χώρους.

Στις 9.30 το πρωί, δεκάδες εργαζόμενοι μπήκαν μέσα στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στις Τζιτζιφιές ανοίγοντας το πανό που υπέγραφαν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ και καλούσε σε «οργανωμένη δράση, ανυπακοή και απειθαρχία, έτσι απαντάμε στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα κυβέρνησης - Τρόικας - κεφαλαίου». Από την ντουντούκα απεύθυναν το κάλεσμα: «τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά». Μέσα στο κατάστημα μοίρασαν την ανακοίνωση χέρι με χέρι σε εργαζόμενους και καταναλωτές.

Από εκεί οι ταξικές δυνάμεις πήγαν στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στην πλατεία Δαβάκη, όπου πολυμελές κλιμάκιο μπήκε στο κατάστημα και μοίρασε την ανακοίνωση, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν απ' έξω μοιράζοντας την ανακοίνωση στους καταναλωτές. Ανάλογες εξορμήσεις ακολούθησαν όλη σχεδόν την ημέρα σε πολλούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ