Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Δίμηνη καμπάνια δράσης και ενημέρωσης

Ενα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η ΠΑΣΕΒΕ σχεδιάζει δίμηνη εκστρατεία προβολής και υιοθέτησης των θέσεών της, ενδυναμωμένη από την ανταπόκριση των μικρών ΕΒΕ

Ενα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην πορεία ενδυνάμωσης και διεύρυνσης της επιρροής της, ετοιμάζεται να κάνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Τους επόμενους δύο μήνες, Απρίλη και Μάη, θα υλοποιήσει πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και δράσης. Μια πανεξόρμηση που θα την φέρει κοντά σε περισσότερους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους και ακόμη πιο κοντά στους βασικούς στόχους της για την αγωνιστική ενεργοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την ενίσχυση των σωματείων, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο εσωτερικό τους, την ευρύτερη υιοθέτηση του κοινού πλαισίου δράσης με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, τον αντιμονοπωλιακό αγώνα. Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ χτες, με τη συμμετοχή στελεχών από διάφορες περιοχές της χώρας, εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της νέας δράσης με δεδομένο ότι, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΠΑΣΕΒΕ, η γενικότερη κατάσταση θέτει «αυξημένα καθήκοντα που πρέπει να υλοποιήσουμε», όπως σημειώθηκε εισηγητικά από τον Μπ. Μαυροθαλασσίτη.

Στη συνεδρίαση αποτιμήθηκε θετικά η δράση της ΠΑΣΕΒΕ τον ένα χρόνο της ζωής της, με αποκορύφωμα την πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 του Φλεβάρη, όπου όχι μόνο έκλεισαν τα μαγαζιά, αλλά και οι συγκεντρώσεις ενισχύθηκαν με νέο κόσμο. Οι τοποθετήσεις στη συνεδρίαση έστειλαν το ίδιο μήνυμα. Σε κάθε περιοχή, όπου υπάρχει τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και έγινε δουλειά για την κινητοποίηση, σημειώθηκε μεγάλη ανταπόκριση. Εμφαση δόθηκε στην αποτελεσματικότητα της προσωπικής επαφής, με περιοδείες και συσκέψεις. Είναι αυτό που - σε συνδυασμό και με την όξυνση των προβλημάτων - οδήγησε στην ενδυνάμωση της ΠΑΣΕΒΕ και της αξιοπιστίας της, με αποτέλεσμα τη θετική ανταπόκριση και μικρών ΕΒΕ που στο παρελθόν απέρριπταν αβασάνιστα τις προσεγγίσεις των αγωνιστικών δυνάμεων. Είναι αυτό που θα επιδιωχθεί να δυναμώσει με τη δίμηνη εκστρατεία της ΠΑΣΕΒΕ. Ηδη, στην Αθήνα, δημιουργήθηκαν τελευταία 10 Γραμματείες της σε συνοικίες και δήμους και η προσπάθεια θα ενταθεί.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ θέτει τους εξής στόχους για την καμπάνια: «Να γίνουν πλατύτερα γνωστές οι θέσεις μας. Να ενημερωθούν οι αυτοαπασχολούμενοι για τη δράση μας. Να κατοχυρωθούν ο ρόλος και ο χαρακτήρας μας. Να κερδηθούν Σωματεία και Ομοσπονδίες με το πλαίσιο δράσης μας. Να αποσπαστούν δυνάμεις από τον αντίπαλο. Να μπουν νέες δυνάμεις ασυνδικάλιστες στη μάχη. Να κερδηθούν συνειδήσεις και να στρατευτούν στην ουσία της πολιτικής μας που είναι ο Αντιμονοπωλιακός Αγώνας και το Μέτωπο. Παράλληλα, χρειάζεται να δυναμώσουν τα χαρακτηριστικά μας, σαν συσπείρωση, να κατοχυρωθούν. Να υπάρχει ζωντανή σχέση αλληλεπίδρασης Σωματείων και Γραμματειών. Να δημιουργήσουμε Τοπικές Γραμματείες σε όλους τους νομούς της χώρας. Να πετύχουμε σταθερή, μόνιμη λειτουργία, με περιεχόμενο και έλεγχο σε όλες τις υπάρχουσες Τοπικές Γραμματείες». Στο ξεκίνημα της καμπάνιας θα δοθεί έμφαση στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, περιοχές με μεγάλες ανάγκες και δυνατότητες.

Τα θέματα που θα αναδειχθούν, πέρα από τα γενικά, Ασφαλιστικό, Φορολογικό, θα μπορούν να έχουν και πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα, όπως η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και η ανεργία, αλλά και ειδικότερες πρωτοβουλίες ανά περιοχή, ενώ κύριο ζήτημα είναι η τύχη των χιλιάδων ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους. Η Γραμματεία τονίζει ότι ιδιαίτερο ζήτημα στην καμπάνια είναι οι εκλογές στα πρωτοβάθμια όργανα. Μέχρι το τέλος του Ιούνη θα κάνουν εκλογές 300 σωματεία και κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει παρουσία σε όλα, ακόμη και αν δε γίνει δυνατή η διαμόρφωση ξεχωριστού ψηφοδελτίου. Η καμπάνια θα κλείσει με συγκέντρωση ή πλατιά σύσκεψη από κάθε τοπική επιτροπή.

Ενόψει της καμπάνιας, οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ θα συνεδριάσουν για να διαμορφώσουν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης: Τα σωματεία που θα γίνει παρέμβαση και το περιεχόμενο. Την ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων. Τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορεί να ληφθούν με τις άλλες δυνάμεις του Μετώπου. Την παρέμβαση στις εκλογές των σωματείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενίσχυση της πάλης και Κοινωνική Συμμαχία μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση (2017-06-13 00:00:00.0)
Παρουσιάζουν το πρόγραμμα δράσης (2014-08-27 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση της ΠΑΣΕΒΕ ενόψει της κινητοποίησης (2013-09-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ την ερχόμενη Τετάρτη (2013-09-01 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρο βήμα για τη δράση (2013-03-15 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρο βήμα για τη δράση (2013-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ