Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Αποβολές σε 12 αγωνιζόμενους μαθητές

Οι τριήμερες και πενθήμερες αποβολές και απειλές για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ήταν η... τιμωρία που επιβλήθηκε σε 12 μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ρόδου, από το διευθυντή του σχολείου, επειδή πρωτοστάτησαν στον αγώνα για τη διεκδίκηση καλύτερου σχολικού κτιρίου, με πλήρη υποδομή, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Προφανώς η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γνωστής φασιστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση για την τρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 3ου ΕΛ Ρόδου, ξεκίνησαν κατάληψη στο σχολείο τους, με κύρια αιτήματα να επιλυθούν άμεσα τα κτιριακά προβλήματα και οι ελλείψεις υποδομής, αλλά και να αποσυρθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι 2525 και 2640. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ψαρρός, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάληψη, άλλαξε την κλειδαριά και τα λουκέτα του σχολείου.

Την πρώτη μέρα που έληξε η κατάληψη, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε 12 μαθητές, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι μαθητικές οργανώσεις Ρόδου της ΚΝΕ καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, την τρομοκρατική ενέργεια του «κυβερνητικού υπαλλήλου - παιδονόμου κ. Ψαρρού να αποβάλλει αγωνιζόμενους μαθητές, λες και οι μαθητές είναι βαρυποινίτες σε φυλακή». Και καλούν τους τοπικούς φορείς του νησιού να δράσουν άμεσα, έτσι ώστε να ανακληθούν οι αποβολές, να μην επιτρέψουν την τρομοκρατία των μαθητών, να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια και ο εκβιασμός στην αγωνιζόμενη νεολαία και να πάρουν θέση απέναντι στον τρομονόμο νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να καταργηθεί.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές καλούνται να «πληρώσουν» γιατί διεκδίκησαν ολόπλευρη μόρφωση, δημόσια και δωρεάν παιδεία, κατάργηση των νόμων -λαιμητόμων, καλύτερα κτίρια, δημοκρατία στα σχολεία, αφού στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες «από αγανακτισμένους γονείς - κυβερνητικά πιόνια να σύρουν το 15μελές του 4ου Ενιαίου Λυκείου στα δικαστήρια με αφορμή παρόμοιο περιστατικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ