Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε χτες «αγανάκτηση» για το θάνατο δεκάδων πολιτών στο Αμπιτζάν, στη διάρκεια βομβαρδισμού με βλήματα όλμων από το στρατό, που στηρίζει τον απερχόμενο Πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο. Το ίδιο 24ωρο, ένοπλες δυνάμεις που στηρίζουν τον θεωρούμενο από ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ νικητή των τελευταίων εκλογών Αλασάν Ουατάρα ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την πέμπτη, μέσα σε μερικές βδομάδες, πόλη στο δυτικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού Μπλολέκιν (κοντά στα σύνορα με Λιβερία).

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.-- Αξιωματούχοι της ΛΔ Κορέας προειδοποίησαν χτες τη γείτονα Ν. Κορέα με «θανατηφόρες συνέπειες», επειδή φέρεται πως επέτρεψε σε Αμερικανούς στρατιώτες να πραγματοποιήσουν αναγνωριστικές επιχειρήσεις κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη μεθόριο των δύο χωρών και να κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, όπως απρεπείς φωτογραφήσεις.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Η φονική καταστολή στην Ονδούρα συνεχίζεται. Τελευταίο θύμα τελικά η Ιλσε Βελάσκες Ροντρίγκες, 59 ετών, εκπαιδευτικός, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταστολής των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών την περασμένη Πέμπτη, στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα και εξέπνευσε τελικά στο νοσοκομείο Εσκουέλα όπου είχε μεταφερθεί. Την κινητοποίηση εναντίον της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων για την Παιδεία στους δήμους είχε διοργανώσει το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης (FNRP).

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Καθυστερήσεις και παρατυπίες σύμφωνα με αϊτινά ΜΜΕ σημάδεψαν και τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Αϊτής, μεταξύ της Μιρλάντ Μανιγκάτ και του Μισέλ Μαρτελί. Ενας δεύτερος γύρος, που καθυστέρησε υπερβολικά, απείλησε τη χώρα με εμφύλιο πόλεμο και σημαδεύτηκε από μία ακόμη ωμή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τίποτα δεν έχει λυθεί, ούτε θα λυθεί και σπεύδει ο ΟΗΕ να κάνει εκκλήσεις για «ηρεμία» μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ειδικά υπό το πρίσμα της επιστροφής στη χώρα του Προέδρου Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ