Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολοι στο δρόμο στις 30 Μάρτη

Σε μαζική συμμετοχή καλούν η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια, μαζί με μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, γονείς απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς. ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2.000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο. Να μην κλείσει κανένα σχολείο. ΟΧΙ στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις των σχολείων.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρεται στις αντιλαϊκές εξελίξεις. Οπως επισημαίνει, «συντελείται έγκλημα με τις εξετάσεις και τα φάρμακα των ασφαλισμένων στο Δημόσιο. Ηδη καταργήθηκαν 280 ιατρικές εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν. Ασφαλισμένοι με βιβλιάριο του Δημοσίου πάνε για περίθαλψη και οι γιατροί δεν τους εξετάζουν, ενώ οι φαρμακοποιοί δεν τους χορηγούν φάρμακα, γιατί η κυβέρνηση τους χρωστάει χρήματα για αρκετούς μήνες. Σήμερα η κυβέρνηση, με νέες ρυθμίσεις, δίνει τη χαριστική βολή στον όποιο δωρεάν χαρακτήρα είχε απομείνει στην περίθαλψή μας, μετατρέπει ακόμα περισσότερο την Υγεία, από δικαίωμα σε εμπόρευμα και φορτώνει το κόστος της περίθαλψης και των φαρμάκων, πάνω μας».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του «Σχεδίου μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», μέσω του οποίου προωθείται η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού, η κατάργηση επιδομάτων, η δραστική μείωση των μισθών από 25% - 40%, η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει: «Είναι πρόκληση και "χοντρό δούλεμα" ότι η κυβέρνηση θα δώσει αύξηση στους χαμηλόμισθους, κάτι που προκλητικά σιγοντάρει και η ΠΑΣΚ σαν να είναι Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Αν δώσει η κυβέρνηση 1 θα πάρει πίσω 10 φορές περισσότερα. Μας αφαιρεί 3 μισθούς και μας δίνει πίσω -αν μας δίνει- μισό χαρτζιλίκι!».

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική εξέλιξη, που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Θα τσακίσει και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καταδικάζουν τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού της Λιβύης ζητώντας άμεση απεμπλοκή, να κλείσουν αμέσως οι ΝΑΤΟικές βάσεις σε Σούδα και Ακτιο, να αποχωρήσουν τα ελληνικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη.

Σε πολύμορφη δράση καλεί το ΣΑΣΑ

«Βομβαρδίζουν τα δικαιώματά μας - βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης» σημειώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) καλώντας τους μαθητές σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 30 Μάρτη, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Καλεί επίσης με ευθύνη των 15μελών και 5μελών να γίνουν συνελεύσεις - συζητήσεις στα σχολεία για τις συνέπειες του «νέου» σχολείου. Να προχωρήσουν σε τοπικές κινητοποιήσεις στους Δήμους μαζί με Συλλόγους γονέων και καθηγητών, ενημερώνοντας τους κατοίκους. Οπως τονίζει το ΣΑΣΑ, «μία μέρα πολέμου κοστίζει όσο η ανέγερση 10 σχολείων». «Οι "δημοκράτες" και "υπερασπιστές της ελευθερίας" για μια ακόμη φορά αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο! Νόμιμο και δημοκρατικό για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ, τη ΝΔ είναι μόνο ό,τι αυξάνει το κέρδος των λίγων. Τα κέρδη τους τώρα υπαγορεύουν στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και νέο πόλεμο στις οικογένειές μας, στα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή».

«Οι αλλαγές στην εκπαίδευση είναι κομμάτι του σχεδίου της κυβέρνησης, να χτυπήσουν όλα τα δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, να ενισχύσουν με όλους τους τρόπους τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο χρέος της χώρας. Το χρέος δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΣΑΣΑ.

Ανάλογο κάλεσμα συμμετοχής των φοιτητών και σπουδαστών στην κινητοποίηση έχει απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ