Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Βήμα καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής

Συλλαλητήρια για την παιδεία στις 30 Μάρτη

Η απεργία των εκπαιδευτικών στις 30 Μάρτη γίνεται αφορμή για παλλαϊκό ξεσηκωμό για την παιδεία
Η απεργία των εκπαιδευτικών στις 30 Μάρτη γίνεται αφορμή για παλλαϊκό ξεσηκωμό για την παιδεία
Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές - σπουδαστές στις 30 Μάρτη. Σε μία περίοδο που τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα, που το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται ενώ χαρίζονται δισ. στο μεγάλο κεφάλαιο, που στην παιδεία εξελίσσεται η προσπάθεια διάλυσής της για να χτιστεί το εκπαιδευτικό μοντέλο των μονοπωλίων, που ένας νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη, η συμμετοχή στην κινητοποίηση αποτελεί βήμα καταγγελίας αυτής της πολιτικής. Αφορμή για να εκφραστεί αγωνιστικά η αγανάκτηση για τη μορφωτική υποβάθμιση στην οποία οδηγούν τα μέτρα του «μνημονίου της παιδείας», την παράδοση του σχολείου στις επιχειρήσεις, το κλείσιμο σχολείων, για τη δημιουργία «πολυδύναμων» κέντρων μαζικής κατάρτισης και προσέλκυσης χορηγών, το «νέο» σχολείο που οδηγεί στην αμορφωσιά και εκτινάσσει την ταξική διαφοροποίηση, τα πτυχία - «μενού» που θα χορηγούν τα πανεπιστήμια και τη γενίκευση της επιχειρηματικής σύνδεσής τους με το κεφάλαιο.

Μπροστά στην κινητοποίηση, ήδη παίρνονται πρωτοβουλίες γονιών, εργαζόμενων, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, στην κατεύθυνση του συντονισμού. Οπως τονίστηκε στη σχετική σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, οι εξελίξεις στην παιδεία είναι υπόθεση των εργαζομένων, καθώς νιώθουν από πρώτο χέρι την υποβάθμιση της παιδείας και το δυσοίωνο μέλλον που ετοιμάζεται για τα παιδιά τους. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος γιατί θέλουν, και μέσα από το σχολείο που οικοδομούν, να βαθύνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, γονείς να δώσουν το «παρών» στις 30 Μάρτη και να απαιτήσουν για μια ακόμα φορά «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!», να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν καμία θυσία, να καταδικάσουν το αποκεντρωμένο διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς που οικοδομείται, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Να καταδικάσουν την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μάρτη, απεργούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ενάντια σε όσους γονατίζουν το λαό με το μνημόνιο διαρκείας, που θέλουν να δημιουργήσουν τα πανεπιστήμια ΑΕ με το νέο νόμο-πλαίσιο που ετοιμάζουν. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Στην Αθήνα, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, το ΣΑΣΑ και το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάρτη στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Στον Πειραιά, κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή στις 11 π.μ. διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Μάρτη η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά και η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη, ΜΑΣ και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων καλούν σε συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Εχει οριστεί προσυγκέντρωση του ΜΑΣ στις 12 μ., στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

  • «Η απεργία των εκπαιδευτικών στις 30 Μάρτη είναι και δική μας υπόθεση» δηλώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου που, σε συντονισμό με την Επιτροπή Παιδείας του ΠΑΜΕ καλεί την Κυριακή 27 Μάρτη σε σύσκεψη προετοιμασίας της απεργίας, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΖ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο, Παρασκευή, όλοι στο δρόμο του αγώνα (2005-12-08 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους για την Παιδεία (2003-02-26 00:00:00.0)
Βγαίνουν στους δρόμους την Παρασκευή, 28 Φλεβάρη (2003-02-21 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Παιδεία (2003-02-08 00:00:00.0)
Τα προβλήματα παραμένουν, το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται... (2000-09-12 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικό το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη (1999-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ