Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΒΑΝΑ.-- Κουβανοί εισαγγελείς ζητούν την επιβολή 15χρονης φυλάκισης στον πρώην υπουργό της Βιομηχανίας Τροφίμων, Αλεχάντρο Ρόκα, τον οποίο κατηγορούν για δωροδοκία και ενέργειες που έβλαψαν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας, δημοσίευσε χτες η εφημερίδα «Γκράνμα». Η απόφαση του Λαϊκού Περιφερειακού Δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες που υποστηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο και ένοπλους υποστηριχτές του νεοεκλεγέντος προέδρου Αλασάν Ουατάρα προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 52 ανθρώπων μέσα στην περασμένη βδομάδα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Διαδηλώσεις έγιναν χτες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, εξαιτίας των σχεδίων της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ να επιβάλει έναν «πράσινο» φόρο για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θεωρώντας ότι θα είναι δυσμενής για φορολογούμενους και επιχειρήσεις.

ΣΕΟΥΛΛ.-- Εκθεση 308 σελίδων για την πρώτη επέτειο από το ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας «Τσεονάν» με 46 νεκρούς ναυτικούς εξέδωσε χτες η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, αποδίδοντας για πρώτη φορά ευθύνες και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας επειδή δεν είχαν αυξημένο καθεστώς επαγρύπνησης απέναντι σε βορειοκορεατικά υποβρύχια. Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης απαίτησαν από τη γείτονα ΛΔ Κορέας να απολογηθεί για το ναυάγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ